Na lang twijfelen en nadenken en nog meer twijfelen staat je besluit vast: je gaat beginnen met yoga. Super! Maar hoe begin je hier nu eigenlijk aan? Geen nood! Wij geven je 5 tips mee om met een gerust hart aan je eerste yogasessie te beginnen!

1. Kies de juiste yogavorm

Net zoals dat er verschillende vormen van workouts bestaan, bestaan er ook verschillende vormen van yoga. Vraag jezelf voor je begint af wat je wil bereiken, wat je doel is. Wil je bijvoorbeeld een sterker en soepeler lichaam? Of wil je zorgen voor meer rust in je hoofd of wil je aan een goede houding werken?

Je doel is belangrijk bij het bepalen van de juiste yoga vorm. Elke vorm focust namelijk op een ander aspect. Denk maar aan fysieke inspanning, mentale ontspanning of spirituele ontwikkeling. Ga na wat jouw persoonlijk doel is en kies jouw gepaste yoga vorm! Ook bij Move To Happiness hebben we een uitgebreid aanbod aan verschillende yogavormen. Bekijk hier ons aanbod voor onze club in Nijlen. Ook ons homeprogramma Recharge Yourself bevat verschillende yogavormen en is ideaal om kennis te maken met de diverse mogelijkheden.

2. Laat je niet afleiden door je ademhaling

Essentieel binnen yoga is de ademhaling. Het geeft dan ook een geweldig ontspannen gevoel wanneer je deze onder controle hebt. Als je pas begint met yoga, kan dit allemaal nog heel onwennig aanvoelen. Je ademt namelijk al je hele leven op een bepaalde manier en nu moet je daar ineens op gaan letten. Het is dus heel normaal als dit in het begin nogal raar voelt. 

3. Laat kritiek aan je voorbij gaan

Sommige mensen zullen je raar aankijken wanneer je hen vertelt dat je gaat beginnen met yoga. De kans is dan ook groot dat ze het nut er niet van inzien en dat ze niet geloven dat dit effectief een positief resultaat oplevert.

Laat die kritiek aan je voorbijgaan en laat hen zeker niet je plezier in yoga erdoor verpesten. Het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt. Laat hen zien hoeveel baat je erbij hebt en wie weet zorg je er zo voor dat zij ook interesse krijgen in yoga!

4. Respecteer je lichamelijke limieten

Weet dat het volkomen normaal is als bepaalde poses in het begin nog niet zo vlot gaan. Push jezelf niet om elke pose tot in de perfectie uit te voeren. Luister naar je lichaam en naar wat het aangeeft wel en niet te kunnen. Weet dat elke pose na een aantal sessies makkelijker en natuurlijker zal aanvoelen. Yoga doe je voor jezelf!

5. Probeer open minded te zijn en geniet

Yoga verandert je leven op een positieve manier en het heeft ook heel wat moois te bieden. Begin dan ook met een open mind aan yoga. Sommige zaken zullen in het begin misschien wat vreemd overkomen, maar hoe langer je ermee doorgaat hoe meer je hieraan zal wennen. 

Heb dus geen vooroordelen, probeer alles uit en geniet met volle teugen!