Ken je het gevoel jezelf steeds achterna te hollen? Kamp je met een hoge werkdruk die met je nachtrust speelt? Je hebt 6 tassen koffie per dag nodig en nog vraag je je af of je nu alles uit je dag hebt gehaald? ’s Avonds lijkt het alsof je een marathon hebt gelopen, mét tegenwind. Beginnen met yoga, de voordelen:

Yoga is terecht één van de meest hippe sporten van vandaag. Voor sommigen is het een manier om te ontspannen. Voor anderen is het een flexibiliteitstraining. Waarom je ook aan Yoga doet of zou willen doen, één ding is zeker: het heeft ontzettend veel positieve effecten op je gezondheid. Bovendien kan werkelijk iedereen zijn/haar evenwicht vinden tussen lichaam en geest. Want vergeet het fabeltje dat je erg flexibel moet zijn om te starten met Yoga. Door de oefeningen correct uit te voeren word je vanzelf flexibeler.

Move To Happiness zet graag vijf redenen op een rijtje waarom wij zo’n fan zijn!

  1. Minder stress

Yoga reduceert de gevolgen van stress op je lichaam. Door je te ontspannen en een relaxte houding aan te nemen, daalt het stresshormoon cortisol. Dit heeft een positief effect op je vertering, hartritme en versterkt je immuunsysteem.

  1. Betere ademhaling

Je zal beter en dieper kunnen ademhalen. Ons lichaam zal zich makkelijker kunnen ontspannen en de longcapaciteit wordt groter. Dit brengt met zich mee dat ook sportprestaties en uithoudingsvermogen verbeteren.

  1. Meer flexibiliteit

Yoga zorgt voor een betere bewegingsruimte in de gewrichten, hierdoor zullen je gewrichten dus steeds flexibeler worden. Bovendien worden de ligamenten, pezen en spieren steeds langer, waardoor je keer per keer meerdere houdingen kan aannemen. Het spreekt voor zich dat meer kracht en flexibiliteit ook zorgen voor een betere houding. Door je buik-, rug- en nekspieren te verstevigen zal je makkelijker mooi rechtop zitten. Je wordt je steeds meer bewust van je eigen houding.

  1. Sterkere spieren

Om een yogahouding correct uit te voeren, wordt quasi elke spier in je lichaam aan het werk gezet. Je lichaam wordt letterlijk en figuurlijk van kop tot teen sterker. Daarnaast helpen de oefeningen spierspanning te verlichten.

  1. Meer energie

Yoga bezorgt je een grote dosis energie. Concentreren gaat veel beter en het houdt de geest scherp. Wanneer je je ontspannen voelt, kan je ook makkelijker negatieve energie loslaten en wordt er plaats gemaakt voor innerlijke rust.

Bij Move To Happiness kan je Kundalini Yoga en Yin Yoga volgen. Benieuwd naar meer info over deze yogavormen? Lees het hier of test het gewoon even uit met een proefpakket.