Heb jij wel eens last van een onrustig gevoel? Vind jij stilstaan moeilijk? Wil je altijd snel en veel? Snak je naar rust? Dan is meditatie misschien wel de oplossing! Meditatie heeft enorm veel voordelen en is goed voor je gezondheid. Je kan er helemaal tot rust door komen zodat je opgeladen je dag kan beginnen, of net eindigen. Je wordt er helemaal zen en in balans van. Wij zetten hier voor jou de voordelen van meditatie op een rijtje.  

  1. Minder stress  

Er is bewezen dat wanneer je regelmatig mediteert, je op het einde van de maand tot 40% minder stress hebt, je kan je woede beter onder controle houden en je voelt je minder angstig.  

  1. Betere emotionele balans 

Door meditatie heb je een betere emotionele balans. Na langere tijd te mediteren is de hersenactiviteit in het deel van de hersenen wat de emoties regelt lager. Dit betekent niet dat je geen emoties meer hebt, maar dat je er beter mee kan omgaan.  

  1. Het gaat het verouderen van de hersenen tegen 

Uit onderzoek (2015) is gebleken dat regelmatig mediteren de veroudering van de hersenen tegengaat. Mensen die al lang en op regelmatige basis mediteren blijken minder verouderde hersencellen te hebben. Er wordt nog verder onderzocht of mensen hun veroudering kunnen tegengaan door te mediteren.  

  1. Positief effect op je relaties 

koppels die mediteren hebben een betere communicatie en het mediteren zorgt voor een betere regulatie van de emoties onderling. 

  1. Gemakkelijker studeren 

Yes studenten, jullie lezen het goed. Door elke dag een korte 10 minuten meditatie te doen gaat je concentratie enorm de hoogte in en behaal je betere punten!  

  1. Slaapkwaliteit 

Doordat meditatie je zo goed ontspant, zal je ook in een meer rustige en relaxte toestand naar bed gaan. Door te piekeren in bed zal je niet meer wakker blijven liggen, want je geest is volledig leeg.  

Dit waren enkele van de voordelen van meditatie. Heb je zin gekregen om te mediteren? We hebben hier een hele fijne 10 minuten meditatie klaarstaan voor jullie! 

Gratis meditatie
Klik op de afbeelding om naar de gratis meditatie te gaan