De druk op ons mentaal welzijn is hoog. Daarom stellen we ons vier weken homeprogramma Recharge Yourself gratis ter beschikking van élke Vlaming. We willen hiermee tegemoetkomen aan iedereen die vandaag wat extra zelfzorg kan gebruiken. Zeker vandaag moet een gezonde levensstijl, mentaal en fysiek, erg laagdrempelig zijn, want ernstige complicaties door Covid-19 komen vooral voor bij mensen met een inactieve levensstijl.

“We moeten onze ziekenhuizen beschermen, de scholen, de bedrijven én ons mentaal welzijn.” Premier Alexander De Croo had het tijdens de persconferentie van het overlegcomité uitgebreid over de gevolgen van deze crisis op ons mentaal welzijn. Hij riep zelfs iedereen op om elkaar te helpen. Ook Move To Happiness wilt haar steentje bijdragen. 

Sinds de eerste lockdown hebben we ons online platform sterk doorontwikkeld. Naast onze 800 huidige leden op de locatie in Nijlen, zijn intussen nog 800 enthousiastelingen aan de slag met de Move To Happiness beweegprogramma’s. Om elke vlaming een hart onder de riem te steken in deze zware tijden stellen we het Recharge Yourself programma (ter waarde van €49) gratis open voor iedereen. Het is een vier weken programma met meditatie, yogasessies en praktische tips om je batterijen weer op te laden.  

Een heel jaar door ligt onze focus op health en happiness, zeker vandaag is dat nog belangrijker. Want de coronacrisis heeft ons leven stevig door elkaar geschud. Heel wat mensen verloren hun job, minder sociaal contact valt ons zwaar, sommigen moesten afscheid nemen van geliefden, … we voelen ons angstig en onzeker. Bovendien weegt de mentale impact in de winter zwaarder door dan in de lente. De druk op ons zorgpersoneel blijft stijgen. De evenementensector heeft het erg zwaar, ook Jef Eagle trok vorige week aan de alarmbel. We hebben meer dan ooit nood aan een houvast.

Het Recharge Yourself programma, dat elke Vlaming vanaf nu gratis kan downloaden, werd zorgvuldig samengesteld door Ian, coach in het programma. Ian werkt al meer dan 20 jaar voor de politie en weet als geen ander hoe belangrijk een goede mentale gezondheid is. Meditatie en Yoga bieden hem tools die helpen focussen en uitdagingen in perspectief te zien en de druk van elke dag achter hem te laten. Ian vult aan: “Het zijn uitdagende tijden, het is ontzettend belangrijk jezelf en je lichaam altijd, maar zeker nu, voldoende aandacht te schenken. In het programma gaan we gedurende vier weken samen op zoek naar kracht, energie, rust en jezelf. Ik geef dat ene duwtje in de rug en biedt de nodige tools aan om ook na deze vier weken dit pad verder te bewandelen.”