Ben jij ook altijd in de weer voor anderen? Kids naar allerhande hobby’s voeren. Uren aan de telefoon hangen met je beste vriend(in). Dat extra project op het werk maar op jou nemen. Maar wanneer nam je de laatste keer even tijd voor jezelf? It’s time to stop that! Het is eens zo belangrijk om ook jezelf die liefde, aandacht en tijd te gunnen die je aan anderen geeft. Daarom hebben wij voor jullie enkele self-care tips klaarstaan. Want wij vinden dat jullie dat verdienen!  

  1. Durf me-time in je agenda zetten

Me-time is geen kwestie van overbodige luxe. Het hoort thuis in je agenda. Een boek lezen, genieten in bad, mediteren, sporten,.. Doe waar jij van geniet! Dit is jouw momentje! Door ook jezelf (en je lichaam) de liefde te geven die je verdient, ga je je vanzelf goed in je vel voelen.

  1. Adem bewust

Na een drukke dag heeft ons brein en lichaam nood aan herstelmomenten. Dit kan door bijvoorbeeld meditatie en mindfulness oefeningen. Download hier gratis een geleide meditatie van 10 minuten. Ideaal om je stresslevel naar beneden te brengen.

  1. Verwen jezelf met goede voeding

Om jezelf goed in je vel te voelen, is evenwichtige voeding enorm belangrijk. Na een drukke werkdag voelen we regelmatig take away food roepen. Nochtans door goede voeding houden we die drukke levensstijl langer vol! Ook kan gezonde en evenwichtige voeding een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand. Natuurlijk mag je niet vergeten jezelf af en toe eens te verwennen met iets waar je echt naar snackt! Hiervoor is de 80/20 regel. 80% gezonde voeding en 20% eten in wat je zin hebt! Want laten we eerlijk zijn, die 20% is ook aan self care doen!

  1. Beweeg

Ook genoeg bewegen is belangrijk! Na een drukke werkdag plof je liefst in de zetel. Je hebt nergens nog puf voor. En… netflix is calling! Toch weet je stiekem ook dat bewegen je extra energie geeft. Sport verbetert de werking en het herstel van delen in je hersennen, waardoor je stress verlaagt. Een moment om jezelf te verzorgen! Heb je weinig tijd om je vriendinnen te zien? Dan kan je samen een leuke groepsles volgen. 

  1. Durf nee zeggen

Durf nee zeggen tegen dingen die je niet wilt doen. Kom voor jezelf op en laat het weten als het je te veel wordt. Zo zorg je ervoor dat je emmer niet overloopt! Ook af en toe op je strepen durven staan en jezelf niet laten doen en wegcijferen is aan self care doen!

  1. Schakel je smartphone af en toe uit. 

Heel vaak halen we onze telefoon in een reflex en onbewust boven om doelloos door social media te scrollen. Check zelf maar eens hoe vaak je dat doet. Door deze tijd anders te besteden, kan je meer tijd vrijmaken voor familie en vrienden. Want wist je dat recent onderzoek aantoont dat sociaal contact de belangrijkste parameter is om je gezond en gelukkig te voelen?

Heb jij het moeilijk met het creëren van me-time? Wil je na een lange werkdag vooral in de zetel ploffen? Je weet dat je best zou gaan bewegen, maar je hebt de energie niet. En btw Netflix is calling! Gun jezelf me-time. Wees de beste versie van jezelf, daar zal ook je omgeving de vruchten van plukken. Speciaal voor jou maakten we een 4 weken home programma Feel Good. Krijg meer energie en vind tijd voor jezelf zonder je agenda volledig om te gooien!