Annelies: Niet later maar nu 3

door 5 juni 2017

Mijn week: black Monday, groepslessen, vergeetachtigheid, vettige donderdag, allergie piek, weekend

Hoi, hoi. Alweer een volledige week voorbij. Deze week geen filmpje voor mij maar een uitgeschreven blog met mijn avonturen 🙂

Maandag

Maandag, ein-de-lijk dacht ik te starten met een gezonde en fitte week. Maar nu zorgde mijn allergie ervoor dat mijn vermogen tot bewegen gezakt was onder nul. En dan start mijn maandagochtend om 9u telkens met een energierijke BBB waar ik me altijd 100% smijt! Ojeee het was dus een heuse opgave om niet te stikken tijdens deze les en ik probeerde af en toe te happen naar zuurstof. Heb ik me geamuseerd? Absoluut!! Het is een eer om aan deze dames les te mogen geven. Ze geven me energie en staan steeds met een glimlach in de les. Toch krijg ik af en toe boze blikken op me gericht wanneer m’n squats te lang duren of mijn buikspierstukje er over gaat. Maar hé, still love you peeps! 😉

Dinsdag

I can breaaaaattthhhh! De BBB van maandagochtend heeft me zeker goed gedaan! Benen zijn een beetje stijf maar ik voel dat ik terug meer energie heb. Ook ben ik een beetje trots op mezelf, want ik heb mijn avondmaal ‘s morgens al voorbereid, zodat ik tijdens m’n pauze toch van een gezonde maaltijd kan genieten. Ik heb gekozen voor kip, rijst en veel groentjes! Super easy want in de ochtend raak ik niet altijd even goed uit m’n bed om een volledige maaltijd in elkaar te steken. Dus een kleine overwinning voor mezelf! YESSSS! Daarnaast had ik vandaag nog twee groepslessen op het programma: Indoor Cycling en Fasciatraining (rugtraining). Indoor Cycling is één van mijn favoriete lessen. Gewoon knallen en op de beat fietsen. Zalig toch!! Fasciatraining is voor mij persoonlijk een iets grotere opgave, omdat ik zelf ook een stijve hark ben. Wat ik wel absoluut merk, is dat door het geven van deze lessen mijn flexibiliteit en coördinatie enorm vooruit zijn gegaan. Dus deze les is zeker een aanrader voor iedereen!

Woensdag

Woensdag was een dag om snel te vergeten. Ik was te laat gaan slapen, raakte absoluut niet uit m’n bed en dan wilde ik snel snel gaan koken waardoor ik in alle drukte m’n ontbijt heb overgeslagen en een mini-brunch gehouden heb. Uiteindelijk was m’n gezonde maaltijd klaar, en vergeet ik deze natuurlijk thuis waardoor ik alsnog naar de winkel moest gaan voor een alternatief 😉 GRRR! Daar gingen m’n goede voornemens want in de winkel een gelijkaardige maaltijd vinden is niet gemakkelijk. Natuurlijk had ik mijn hoofdje laten hangen dus heb ik gekozen voor kip in zoetzure saus. Wel lekker, maar niet echt gezond en veel te weinig voor mijn maag. Maar goed de BBB was zeker het hoogte punt van mijn dag, waar ik erg heb genoten van mijn workout!

Donderdag

Donderdag is voor mij rustdag! Drie dagen na elkaar lesgeven, dat voel je wel in de beentjes dus doe ik donderdag meestal niets van sport. Ik ben namelijk ook altijd vroeg thuis en is het even genieten van de rust. Daarnaast heb ik ook een stomme, zeker niet over te nemen uitspraak: ‘never skip vettige donderdag’. Eén keer per week geniet ik van lekkere frietjes van het frituur. Hierbij probeer ik niet te overdrijven in portie, maar toch net voldoende om er volledig van te genieten. Oef van die bekentenis ben ik al vanaf 😉

Vrijdag

Vrijdagochtend heb ik meestal hetzelfde ritueel: appartement proper maken, naar de winkel gaan en een kleine home workout doen. Maar deze ochtend was echt een hel voor mij: mijn allergie heeft z’n hoogtepunt bereikt en had deze nacht dan ook besloten om iedereen wakker te houden met mijn hoestbuien. Ook merkte ik dat m’n stem volledig verdwenen was en de kleinste inspanning dodelijk werd. Die dag heb ik dus erg weinig gegeten en geprobeerd om toch nog uitgerust naar Move To Happiness te gaan. Natuurlijk kwam mijn uitstelgedrag opnieuw naar boven, want ik wilde de hele tijd naar de apotheker gaan. Maar natuurlijk had ik de file niet in rekening gebracht waardoor ik maar net op tijd in Nijlen was en bijgevolg niet bij de apotheker ben kunnen langsgaan. WHOEPS ;-).  Voor de rest was mijn dagje super rustig en ben ik op tijd in mijn bed gekropen.

Weekend

Hoeraaaa weekend… Deze ochtend was ik nog steeds vrij hees, maar ik voelde me wel pakken beter. Ook zag ik de eerste regendruppels en dit is voor personen met allergie echt hemels na enkele dagen droog en warm weer. Omdat ik de hele week niet echt goed heb kunnen trainen, voel ik me toch een beetje slecht. Buiten lopen zat er echt niet in, maar ik heb wel zin in een kleine workout voor de buikspieren. Even opwarmen met de plank en dan liet ik de core gedurende 30 minuten goed werken. En dan het zalige gevoel na het sporten: de endorfine die vrijkomt, de energie die je krijgt, … wat heb ik het al gemist na één week. Daarnaast ben ik zondag ook naar de halve marathon van Nijlen gaan kijken. Het deed toch serieus pijn om niet te kunnen deelnemen, maar anderzijds was het ook een zeer fijn gevoel om alle sporters bezig te zien. Lopen leeft echt onder de mensen en zo’n evenementen doet je echt deugd als coach. 🙂

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer info

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten