Het succesverhaal van Caroline

door 7 januari 2019

Ik ben altijd heel onsportief geweest.  Ik deed echt niets, nada, noppes. Met de jaren kwamen er daardoor wel wat kilootjes bij en begon ik me slechter in mijn vel te voelen.  Vrienden probeerden me te motiveren: begin toch gewoon, ga lopen, wandelen, beweeg.  Maar uitstelgedrag was nu eenmaal my middle name. Tot ik 40 werd en dacht: als ik nu niets doe… ‘it is only going downhill from here  :-)’

Eén ding was zeker: ik zou me niet aansluiten bij een fitness, en zeker niet met een langdurig contract want ik hield gewoon nooit niks vol.  Ik was altijd alles direct beu en mijn goede voornemens vervaagden snel als sneeuw voor de zon. Ik koos ervoor om samen met een collega twee keer per week te sporten dichtbij mijn werk in Mechelen.  Dit ging vlot en tot m’n eigen verbazing hield ik het twee keer in de week vol! Al snel bleek Mechelen niet ideaal want als ik verlof had, was dit een hele afstand.  Ik begon ook te merken dat ik wel eens in het weekend wilde gaan, wat ook geen optie was.  

Mijn vriendin Marijke was al een tijdje lid bij Move To Happiness en absoluut fan.  Ze zei dat de groepslessen zo leuk waren, de  lesgevers zo enthousiast en ze vroeg om mee te gaan.   Ik heb de sprong gewaagd en toch ineens een abonnement genomen. (yes, dat lees je goed!)   

De groepslessen zijn écht mijn ding! ik heb geen karakter om mezelf te ‘pijnigen’ of wat extra te doen, ik geef snel op als ik alleen train. Daar heb ik geen last van tijdens de groepslessen.  De  ‘groepsdruk’ maakt dat ik meer wil doen, harder wil gaan, zwaardere  gewichten wil nemen want ik wil niet het kneusje zijn van de groep (toch wel wat competitiedrang dus ).  De muziek maakt dat ik niet nadenk over de tijd en de lesgevers nemen je gewoon helemaal mee in hun enthousiasme.  

2u sporten in de week is nu minimum 3u geworden en vaak zelfs 4 of 5u.  Bye Bye uitstelgedrag, it’s  only going uphill from here! Ik voel me veel beter in mijn vel, maak veel endorfinnekes aan, heb daardoor meer rust in mijn hoofd en slaap ook pakken beter (als mijn vriend Nick niet snurkt  natuurlijk 😉 ). 

Door het vele sporten in groep leer je ook nieuwe mensen kennen en voel je je ook echt thuis.  Ik zie nooit of nooit op tegen het sporten, pas mijn planning zelfs aan zodat er steeds minimum 3u gesport wordt in de week. Sporten is mijn prioriteit!  Ik doe het gewoon echt graag, wie had dat ooit gedacht?” 

 

Wil je ook kennismaken met Move To Happiness en de groepslessen? Vraag een gratis proefles aan.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer info

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten