Hoe Ludo De Ridder dit jaar een super wielerseizoen reed

door 26 september 2017

“Na een reeks spinninglessen gevolgd te hebben, zat ik met een dilemma. Koos ik voor een gewoon fitnessabonnement of koos ik voor een 12 weken module om me voor te bereiden op het nieuwe wielerseizoen? 

De specifieke en doelgerichte trainingen die je bij de module krijgt, hebben me de knoop doen doorhakken. Ik startte met de 12 weken module ‘Prepare your next cycle season’. De twijfels rond de module ebden snel weg want na een tweetal weken voelde ik me al een pak fitter. 

Het afwerken van een training gaf me een boost om een volgende training in de agenda te plannen en zo verder te gaan met het perfect uitgewerkte schema. Een leuke extra was de deelname aan specifieke groepslessen. Dit heb ik enkele weken volgehouden, maar doordat ik werk in ploegen was dit niet langer haalbaar. Ook daar heeft Move To Happiness een oplossing voor. Ik kreeg via hun app een programma rugtraining en foamrollen. Deze programma’s kon ik thuis uitvoeren wanneer het me uitkwam.

De resultaten na de eerste module (12 weken) waren dan ook verbluffend. Dit was niet zozeer aan mijn fysieke verschijning te merken maar wel aan andere waarden. Mijn uithouding was verbeterd, ik kon veel meer wattage aan en ik voelde me beter in m’n vel.

Snel besloot ik me ook voor de tweede module in te schrijven, zeker omdat het weer in België niet stabiel genoeg is om buiten te trainen. De trainingen bij Move To Happiness gaven me ook wat sociale druk. Je ontmoet mensen die om dezelfde reden daar zijn: werken/trainen om beter te worden/zicht beter te voelen. De challenges die er georganiseerd worden zorgden bij mij voor een extra sportief doel. Zo heb ik mij volledig gegeven voor de Pietenchallenge. 

Aan de zijlijn kon je steeds beroep doen op het Move To Happiness-team dat volop met hun vak bezig is.”

Wil jij buiten het seizoen doelgericht trainen? Of wil je op een relatief korte termijn progressie maken? Check dan zeker de 12 weken module ‘Prepare your next cycle season’ en maak van volgend wielerseizoen je beste seizoen.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer info

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten