Borealis trekt voluit de kaart van People en Culture

Borealis en Move To Happiness

Medewerkers krijgen toegang tot het Move To Happiness-platform om op eigen tempo, hun fysiek, mentaal en sociaal welzijn te boosten

Van Human resources naar People & Culture

Borealis is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefinenoplossingen, alsook Europees marktleider in basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recyclage van plastics.

Dorien Timmermans, People & Culture business partner voor de locaties Beringen en Geleen

Dat Borealis de waarde van human capital hoog inschat, werd in juli extra duidelijk. Het departement HR kreeg een nieuwe naam: People & Culture. “Human resources klinkt zo koel, zo mathematisch. Woorden die wij absoluut niet in verband brengen met onze medewerkers! Met ‘People & Culture’ keren we terug naar de kern. Mensen zijn dé belangrijkste asset.” Vertelt Dorien Timmermans, People & Culture business partner voor de locaties Beringen en Geleen.

Covid-19 zet wellbeing nog hoger op de agenda

Bij Borealis waren ze al veel langer overtuigd van het belang van health en happiness op kantoor en daarrond. Zo lanceerde het bedrijf al in 2016 haar eerste wellbeing concept. Daarnaast kunnen medewerkers één-op-één begeleiding aanvragen voor zowel werk- als privé gerelateerde zaken, er worden specifieke opleidingen over welzijn georganiseerd, …

 Dorien Timmermans vult aan: “Dat Covid-19 ons allemaal, ook het Borealis-team, heeft uitgedaagd, staat buiten kijf. De ondernemingsraad en medewerkerssurveys bevestigen dat en tonen het belang van een gestructureerd wellbeingbeleid.

 Maar wellbeing blijft echter zo’n containerbegrip dat al snel een zwaar beladen betekenis krijgt. Met ons ‘Happy Deal’ concept (een knipoog naar de Happy meal 😉) willen we van een eerder reactief beleid de switch maken naar een meer proactief beleid – en dat op een frisse, positieve manier. In dat straatje past Move To Happiness, met haar gebruiksvriendelijke ‘Netflix van Wellbeing,’ perfect”.

 Gaat het engagement wel hoog genoeg liggen?

“Toen Move To Happiness op onze radar kwam, was ik persoonlijk meteen overtuigd. Waar ik toen al, en nu nog steeds, het meest van onder de indruk ben, is het brede aanbod. Want als organisatie ligt dààr de grootste uitdaging. De brede scope (mentaal, fysiek én sociaal) van wellbeing dekken, is geen eenvoudige klus. Naast het enthousiasme van het concept, leefden er binnen het managementteam uiteraard ook enkele twijfels: ‘Zullen we onze mensen ertoe kunnen aanzetten om met online content – vrijwillig – aan de slag te gaan? Hoe gaat het productieteam, die geen volledige dag achter de pc zit, dit onthalen? Gaat de drempel voor hen niet te hoog zijn?’”

Maar uiteindelijk won het frisse, de nieuwe insteek en het brede aanbod van Move To Happiness het van de twijfels. Borealis waagde het erop en koos de handige plug&play oplossing waarmee medewerkers op eigen ritme, met eigen interesses, aan de slag kunnen. Al heel wat Borealis medewerkers zijn aan de slag op het Move To Happiness-platform met webinars en “start to”-programma’s: opzwepende workouts, rustgevende meditaties, tools om weer als een roosje te slapen, te evolueren van een fixed naar een growth mindset, energie te boosten, … Zij bevestigen: het kwalitatieve aanbod, gebracht door verschillende experten, en de gebruiksvriendelijkheid van het platform maken wellbeing leuk en laagdrempelig.

Waar ik toen al, en nu nog steeds, het meest van onder de indruk ben, is het brede aanbod bij Move To Happiness. Want als organisatie ligt dààr de grootste uitdaging. De brede scope (mentaal, fysiek én sociaal) van wellbeing dekken, is geen eenvoudige klus.
Dorien Timmermans

Gebruiksvriendelijk aan de slag met de Netflix van Wellbeing

“We zijn nu één maand aan de slag met Move To Happiness. En hoewel nog niet alle twijfel weg is, zijn we enthousiast over de evolutie! Tijdens de maandelijkse statusmeeting met Move To Happiness bespreken we de activatiegraad, de thema’s die populair zijn, … Dat geeft ons interessante inzichten. Niet onverwacht zien we een veel hogere onboarding bij onze bedienden ten opzichte van het productiepersoneel. We zijn zeer dankbaar voor het meedenken van Kenneth en An, onze contactpersonen bij Move To Happiness. Zij zijn zich er sterk van bewust dat het succes van het programma grotendeels bepaald wordt door het engagement van onze medewerkers. Er wordt snel geschakeld en onze feedback wordt ter harte genomen.

Het gebruiksvriendelijke Move To Happiness-platform heeft veel weg van een Netflix-navigatie

Zo hebben we voor onze shiftwerkers een on site workshop georganiseerd: Dr. Inge Declercq kwam vertellen over hoe je je slaap kan boosten als je in shiften werkt. Een zeer interessant topic voor deze doelgroep. Door offline workshops te organiseren, verkleinen we de drempel en kunnen we extra doorverwijzen naar het platform.”

27% engagement na 1 maand

Op één jaar tijd willen we 60% van onze medewerkers onboarden en laten interageren met de video’s, testen en E-Books op het Move To Happiness-platform. Na één maand zitten we op een engagement van 27%, wat dus mooi in lijn ligt met de vooropgestelde targets! Medewerkers inspireren elkaar ook. Zo werden al enkele meetings actief afgesloten met een beweegtussendoortje. De winnaars van de 500g groentenchallenge scheppen maar al te graag op over het etentje dat ze wonnen bij sterrenchef Bart De Pooter! En die evolutie zie ik alleen maar verder doorgetrokken worden: er staan nog leuke activiteiten op de planning om dit percentage samen met Move To Happiness verder omhoog te brengen. Zo organiseren we in oktober een grootse ‘battle of the company’.

 

To be continued…