Medewerkers krijgen toegang tot het Move To Happiness-platform om op eigen tempo, hun fysiek, mentaal en sociaal welzijn te boosten 

 

Remote first – Planning in functie van work-life balans

 

PeopleWare maakt kwalitatieve, onderhoudsvriendelijke en schaalbare software voor bedrijven die meer willen dan standaard software. De softwareontwikkelaar gaat verder waar voor anderen de eindmeet ligt. En diezelfde filosofie wordt doorgetrokken richting hun medewerkers.

 

wim lambrechts - HR directeur bij peopleware

Wim Lambrechts, HR-directeur bij PeopleWare

PeopleWare gelooft al lang dat werkvreugde en productiviteit hand in hand gaan. Zo gaat PeopleWare resoluut voor remote first. De zaken die moeten gebeuren en hun bijhorende deadlines worden afgesproken. Nadien kunnen medewerkers autonoom hun werk en dag inplannen in functie van hun persoonlijke work-life balance.” Vertelt Wim Lambrechts, HR-directeur bij PeopleWare.

COVID-19 zet wellbeing extra hoog op de agenda

“Welzijn mocht dan wel al langer hoog op onze prioriteitenlijst staan, COVID-19 daagde het PeopleWare-team sterk uit. Gedurende deze periode organiseerden we heel wat opvolggesprekken met onze medewerkers en deze bevestigden dat zij het best moeilijk hadden. Daarom namen we deel aan ‘het fitste bedrijf’, wat zeer positief onthaald werd. De bedoeling was om zoveel mogelijk fysieke progressie te maken met het hele bedrijf. Het eerste zaadje werd gepland! Na 12 weken liep dit traject ten einde en wilden we de positieve vibe verder doortrekken.

Dat Move To Happiness maandelijks kant-en-klare communicatie aanlevert, helpt zeker om het engagement maximaal op te krikken. Superleuk is dat de maandthema’s telkens zijn afgestemd op de seizoenen. In maart bijvoorbeeld, bij de uurwissel, zetten ze het programma ‘De Kracht van Slapen’ in de kijker. Nu, in de zomer, healthy vakantiefood
Wim Lambrechts, HR-directeur bij PeopleWare

Maar liefst 73% van de medewerkers doet mee

“De grootste uitdaging blijft om medewerkers – vrijwillig, in hun vrije tijd – te motiveren aan de slag te gaan met de online Move To Happiness-programma’s. Geen makkelijke opdracht, maar intussen doet toch al 73% van onze medewerkers mee! Dat Move To Happiness maandelijks kant-en-klare communicatie aanlevert, helpt zeker om het engagement maximaal op te krikken. Superleuk is dat de maandthema’s telkens zijn afgestemd op de seizoenen. In maart bijvoorbeeld, bij de uurwissel, zetten ze het programma ‘De Kracht van Slapen’ in de kijker. Nu, in de zomer, healthy vakantiefood 😉

Naast de digitale tools ter ondersteuning van onze interne communicatie, zijn er ook fysieke incentives. Bij de start van onze Move To Happiness-journey kreeg elke medewerker een startbox met meer info over de verschillende programma’s en enkele gezonde goodies. De nieuwsgierigheid werd meteen aangewakkerd.

De Netflix van Wellbeing

Het gebruiksvriendelijke Move To Happiness-platform heeft veel weg van een Netflix-navigatie

En die uitdaging is meteen ook een pluspunt! Want het feit dat medewerkers online en anoniem aan de slag kunnen met programma’s over mentaal gerelateerde onderwerpen, maakt het net laagdrempelig. Als werkgever kunnen we iets faciliteren, zonder dat de medewerker zich volledig bloot moet geven aan ons.”

Snelle opvolging en bijsturing

De samenwerking met Move To Happiness verloopt erg vlot! Maandelijks zitten we samen om deelnamecijfers te analyseren en de actiepunten te definiëren. Kenneth en An, onze contactpersonen, staan ontzettend open voor feedback. Een goede eigenschap als start-up, er wordt snel geschakeld en bijgestuurd. Dat geeft vertrouwen richting de toekomst!”

To be continued…

Peopleware bij Pastorale - met Move To Happiness

De winnaars van de 500g groenten challenge genoten van een heerlijk etentje bij sterrenchef Bart De Pooter.

Restaurant pastorale met Move To Happiness