Wil je medewerkers op een leuke manier sensibiliseren om aan hun gezondheid te werken? Ben je het beu allerlei services te moeten verbinden om je medewerkers een totaalaanbod te kunnen bieden? Ontdek het Move To Happiness platform!

All-in-one oplossing voor jouw wellbeing

The time is now!

➡️  17% van de Vlamingen heeft een burn-out of zit in de gevarenzone.

➡️  De directe kost van absenteïsme per dag is €289, indirect komt daar nog eens €722 bij.

Waarom investeren in wellbeing?

✅  Human capital: Gelukkige medewerkers zijn 12% productiever, leveren 33% meer profit op en zorgen voor 66% minder absenteïsme.

✅  Employer branding: Trots, engagemant en verbondenheid zorgen voor groei en succes!

Connecteer medewerkers met happiness & health content

Springen jij en je medewerkers mee op de metro?

Move To Happiness is dé welzijnsgids voor wie zich beter in zijn vel wil voelen.  We bieden op een snelle en leuke manier een hele waaier oplossingen aan: van “start to”-programma’s en opzwepende workouts tot rustgevende yogalessen en motiverende gezondheidstips.

Elke medewerker kiest z’n persoonlijke route!

De componenten van het platform

Digital buddy

Elke medewerker is uniek, de digital buddy zorgt voor individuele content op maat en evolueert interactief mee op het levensritme. De buddy toont ieders ideale weg op de metro.

Happy Coins

Digitale welzijnsmunt waarmee medewerkers gepersonaliseerd aan de slag kunnen. Jij betaalt enkel wat effectief gebruikt wordt. Ideaal om rewards te geven voor gezonde keuzes.

Boekingen

Connecteer optimaal met medewerkers door live (digitale) workouts, yogaclasses, workshops te organiseren. Ook individueel kunnen medewerkers voedingscoaches, burn-outcoaches, … boeken.

Contentbibliotheek

Beweegprogramma’s met focus op conditie, rugpijn aanpakken, voeding, yoga, stressmanagement, … Ook eigen content kan opgeladen worden.

Koester jouw human capital

Onze aanpak:

Stap 1: Screening

Wat is de huidige beweeg- en mindstatus? Hoe scoren jullie vandaag op factoren als absenteïsme? We brengen de individuele en teambehoeften in kaart. Samen bepalen we de KPI’s.

Stap 2: Engagement plan

Hoe kunnen we jullie medewerkers optimaal motiveren om deel te nemen? We werken een volledig jaarplan uit met challenges, evenementen, tips op maat, …

Stap 3: Implementatie

Elke medewerker gaat individueel en op maat aan de slag met zijn/haar persoonlijke doelstellingen. De connectie en het engagement trekken we naar een hoger level met het engagement plan uit stap 2.

Stap 4: Rapportage

We herbekijken de factoren uit de screening. Welke resultaten behalen jullie vandaag? We rapporten in functie van de afgesproken KPI’s.

Bedrijven aan de slag met Move To Happiness:

Lees onze healthy tips en inzichten: