Move To Happiness Talks: aflevering 5

“Uitsmijter”

Move To Happiness Talks

Hebben medewerkers om 14u steevast een namiddagdipje? Zoeken ze motivatie om meer te bewegen? Willen collega’s meer structuur toevoegen aan hun hybridewerkdag? …

De content creators die op het Move To Happiness-platform kennis delen aan de hand van 4-wekenprogramma’s, gingen in gesprek: slaapexpert en neuroloog (UZA) Dr Inge Declercq, wellbeing expert Ann De Bisschop, hoofddiëtist UZA en tv-kok Michaël Sels, sportspycholoog Ellen Schouppe, bewegingscoach Jenny van den Brandt en zaakvoerders van Move To Happiness Kenneth Van Daele en Valérie Fornoville.

Ze hadden het over het belang van slaap, gezonde voeding, voldoende beweging, mentaal welzijn, een growth mindset en nog veel meer! Samen gingen ze op zoek naar mogelijke hefbomen voor HR om van wellbeing op de werkvloer een succes te maken. Concreet komen volgende onderwerpen aan bod:

  • Aflevering 1: Slaap is onze superbatterij
  • Aflevering 2: Gij zult niet eten na vijven
  • Aflevering 3: Move to Happiness
  • Aflevering 4: Stress kan je wegademen
  • Aflevering 5: Uitsmijter

In deze vijfde en laatste aflevering van seizoen 1 geeft elke content creator zijn/haar ultieme tip. Lees of bekijk ze in onderstaande blog en video.

De ultieme tip

Dr Inge Declercq: “Een goede nachtrust start overdag. Heel veel kleine beetjes maken groot. Start je dag bijvoorbeeld met een raam open te trekken en een deur open te zetten. Vanaf dat er daglicht is: drink het. Drink daglicht, een beetje koffie. Dat zet je energie aan, het maakt je blij en het is goed voor je mentaal welzijn. Hoe meer daglicht overdag, hoe beter je gaat slapen.”

Ann De Bisschop: “Tot twee jaar geleden werd investeren in wellbeing beschouwd als ‘een kers op de taart’ of een extra luxe. Als de pandemie voor één ding goed is geweest, is het dat men vandaag inziet dat mensen en medewerkers het belangrijkste kapitaal zijn van een onderneming en dat je goed voor hen moet zorgen. Zorgen in de brede zin van het woord. Het welzijn van een medewerker is een gedeelde verantwoordelijkheid.”

Michaël Sels: “Voeding is iets fantastisch. We gaan allemaal nog vaak eten en met voeding moeten en kunnen bezig zijn. We weten er al heel veel over, maar het is ook belangrijk dat we dat in de praktijk kunnen omzetten. Die schakel moeten we nu maken.”

Ellen Schouppe: “Talent is er en zal er altijd zijn. Maar het is wat je met je talenten doet dat bepaalt of je gelukkig bent of niet. Ik raad daarom bedrijven aan om in te zetten op attitudecoaching.”

Jenny van den Brandt: “Beweging blijft essentieel voor onze gezondheid en voorkomt heel veel aandoeningen. De tip is: werk in kleine stapjes en begin ergens. Stel jezelf een doel. Wanneer je denkt dat dit al een klein doel is, weet dan dat het in nog kleinere doelen kan worden opgedeeld. Dat maakt het haalbaar, doet je succesvol voelen en zorgt ervoor dat je het volhoudt.”

Kenneth Van Daele:Connecteer de talenten van je team. De kracht zit in 1 + 1 = 3.”

Valérie Fornoville: “Meer engagement bij wellbeingactiviteiten? De kracht zit in de connectie van verschillende welzijnsthema’s. Want elke medewerker heeft andere noden! Dankzij het plug & play model verzorgt Move To Happiness daarom een kant-en-klaar communicatie- en engagementplan met maandelijkse thema’s, leuke activiteiten en beloningen. Zo kan de werkgever medewerkers op hun eigen tempo en met hun eigen interesses laten werken aan hun welzijn, zowel fysiek, mentaal als sociaal.”

Wil je graag een aflevering van het eerste seizoen van de Move To Happiness Talks herbekijken? Dan kan je dat altijd doen via onderstaande knop.