Move To Happiness Talks

Alle afleveringen

Slaap is onze superbatterij

Wanneer werd jij de laatste keer uitgerust wakker? Kan je je dat nog herinneren? Je bent niet alleen! Want wist je dat 1 op de 3 Belgen met slaapproblemen kampt?

Tijdens dit gesprek gaan slaapexpert en neuroloog (UZA) Dr Inge Declercq en de andere Move To Happiness-experten dieper in op slaap. Wat is het juist? Welke functies heeft slaap? Wat met ‘s avonds eten?… Ontdek het allemaal in de eerste aflevering van de Move To Happiness Talks!

Gij zult niet eten na vijven

Zie jij ook door het bos de bomen niet meer? Elke maand duikt er weer een nieuwe voedingshype op. Waarom zijn er zoveel verschillende diëten? Wanneer is het de moeite om mee op de kar te springen?

In aflevering twee van de Move To Happiness Talks gaan Michaël Sels, hoofddiëtist UZA, en de andere experten dieper in op gezonde voeding. Michaël benadrukt dat gezonde voeding écht niet moeilijk is. Ellen Schouppe vertelt dan weer hoe indrukwekkend het kan zijn om zélf het verschil te voelen.

Move To Happiness

Wist jij dat de gemiddelde Belg maar liefst 600 minuten per dag zit? Durf jij het voor jezelf eens uit te rekenen?

In onze derde aflevering hebben we het over beweging. Als ervaringsdeskundige van een indrukwekkende fitjourney benadrukt Jenny van den Brandt het belang van kleine stapjes. Ann De Bisschop legt meteen de link naar voldoende bewegen op het werk. En het allerbelangrijkste: FUN!

Stress kan je weg ademen

Ben jij snel afgeleid door het gepling van jouw mailbox en WhatsApp? Heb je vaak last van stress? We streven allemaal naar mentaal welzijn, maar wat is dat eigenlijk?

Mentale issues zijn de grootste oorzaak van langdurige uitval op het werk. Hoe zorgen we ervoor dat het aantal mensen die mentaal of emotioneel afhaken, teruggedrongen wordt? Dat is de insteek van onze vierde aflevering.

Uitsmijter

Wil jij nog wat extra inspiratie tanken? Heb je nood aan die ultieme tip om jouw nieuwe gewoontes zo lang en efficiënt mogelijk vol te houden?

In de laatste aflevering van seizoen 1 van de Move To Happiness Talks deelt elke expert zijn/haar belangrijkste tip.