Suiker, iedereen weet hoe slecht het is. Maar wisten jullie dat ons suikerverbruik zo hoog is dat een gemiddelde Vlaming dagelijks 70 gram oftewel meer dan 20 theelepels suiker eet? Nochtans heeft suiker niet veel voordelen. Het zorgt voor hoofdpijn en huidproblemen. Het laat je minder goed slapen en bezorgt je gaatjes in de tanden. Tijd voor actie dus! Wij geven jullie alvast 7 gemakkelijke tips om minder suiker te eten.

 • Sla het ontbijt niet over
  Het is belangrijk ’s morgens meteen energiek te starten zodat je de voormiddag aankan. Zonder ontbijt heb je minder energie en ga je sneller naar suikerrijke snacks grijpen.
 • Let op met kant-en-klare maaltijden
  Veel fabrikanten voegen suiker toe aan kant-en-klare maaltijden zodat deze langer houdbaar blijven. Er zijn ook fabrikanten die suiker toevoegen vanwege de verslavende werking. Zelf koken met verse producten is niet enkel gezonder maar ook goedkoper!
 • Kies voor andere alternatieven dan frisdrank
  Water blijft natuurlijk het beste wat je kan drinken. Een zuiver product dat afvalstoffen uitstoot. Water kan je makkelijk pimpen door fruit toe te voegen. Ontdek hier onze favoriete combinaties.
 • Vermijd (zoete) comfortfood
  In een minder gelukkige bui zijn we geneigd om naar zoete, ongezonde tussendoortjes te grijpen. Dit zorgt voor een energiepiek, maar even snel komt de energiedip en het schuldgevoel. Probeer op deze momenten voor een stukje fruit te gaan. Of trakteer jezelf op een leuk bordje met rauwe paprika, wortel en bloemkool.
 • Drink je koffie zwart, hou je thee ongezoet
  Een proces van vallen en opstaan. Lukt het niet om meteen cold turkey het zoete te laten vallen? Probeer dan eens wat kaneel in je koffie te doen.
 • Ga nooit met honger boodschappen doen
  Dit zorgt enkel voor een kar met veel te veel ongezonde dingen.
 • Probeer de 15-minuten regel eens
  Onderzoek toont aan dat de zin in zoetigheid 15 minuten duurt. Voel je een bui opkomen? Bel dan even naar je vriendin, ga wandelen of kom gewoon lekker sporten bij Move To Happiness.

Ga aan de slag met deze tips om minder suiker te eten! Laat ons je resultaat zeker weten! Succes