Wist je dat gezonde voeding een grote impact heeft op de werking van je lichaam? We zien vaak dat mensen problemen hebben met een evenwichtig voedingspatroon. Sta jij ook regelmatig voor de koekenkast met een grommende maag? Het is bijzonder gemakkelijk om een zoetigheidje uit de kast te nemen. En terecht, “sugar makes you addictive”. Maar wat als we dit nu eens zouden vervangen door een gezond product? Gezonde snacks zijn zeker even lekker en zorgen ervoor dat je meer bewuste keuzes gaat maken in functie van je lichaam! Hier de voordelen van een gezond tussendoortje:

Ontdek de vele voordelen van gezonde snacks en ga aan de slag met onze voedingstips!

Voordelen

Verhoogde inname van benodigde voedingsstoffen
Gezonde snacks laten toe om de juiste essentiële voedingstoffen in te nemen. Ze zeggen toch altijd dat fruit eten gezond is omdat het vitamine C bevat. Het is ook gewoon effectief zo! Gezonde voeding verbetert je immuniteitssysteem. Verzorg daarom je lichaam optimaal en neem bijvoorbeeld een handvol noten in de plaats van een suikerreep!

Betere controle over die grommende maag
Gemakkelijk toch, snel iets uit de kast nemen als je honger hebt? Jammer genoeg krijg je alleen maar meer honger als je suikerige producten consumeert. Gezonde snacks zijn daarom de oplossing! Probeer eens een combinatie van koolhydraatrijke producten met gezonde proteïnen. Je zal zien dat je je maag beter leert begrijpen!

Win het gevecht tegen die extra kilo’s!
Het gevecht tegen die extra kilo’s is rechtstreeks verbonden aan je hongergevoel! Een gezond tussendoortje zal je hongergevoel temperen en zo voorkomen dat je te veel gaat eten. Die kilo’s gaan er vanzelf dan weer af (of komen er niet meer bij).

Meer energie om leuke activiteiten te kunnen doen
Een gezonde snack, bestaande uit proteïnen en gezonde vetten zorgt voor een betere energietoevoer dan de meeste zoete snacks. Suikerige snacks geven je een korte boost, maar ook een sterke terugval. Niets zo vervelend als een suikerdip na een ongezonde snack. Je zult achterblijven met dat hongerige lege gevoel. Gezonde snacks geven je voldoende kracht om de periodes tussen maaltijden te overbruggen!

Een beter concentratievermogen (iets wat je op sommige momenten van de dag ontbreekt)
Verhoogde focus en prestatievermogen zijn het resultaat van gezonde snacks. Het verbetert je concentratie en stimuleert je hersenen door gezond te eten. Je kinderen zullen informatie beter leren begrijpen en onthouden. En jij, jij zal je makkelijker en efficiënter door je dagtaken heen bewegen.

Onze favoriete vieruurtjes!

Mix van noten
Noten zijn een ideale combo van gezonde vetten, proteïnen en vezels. Je kan ze ook heel gemakkelijk overal mee naar toe nemen!

Griekse yoghurt met blauwe of rode bessen
Deze yoghurt voorziet niet alleen in proteïnen. Je krijgt ook voldoende calcium binnen, wat goed is voor je beenderen. Bessen zijn dan weer de perfecte bron voor antioxidanten. Daarnaast zijn ze ook gewoon een smakelijke toevoeging aan je maaltijd.

Fruit
Maak het niet te ingewikkeld. Een stuk fruit kan al enorm bevredigend zijn!

Ingeblikte zalm
Voor de durvers! Zalm is rijk aan omega-3 zuren die het risico op hartziektes aanzienlijk verminderen. Verder is het bijzonder gezond voor je lichaam.

Groene sojaboontjes (Edamame)
Bezitten eigenlijk alles: proteïnen, complexe koolhydraten, vetten, vitamine K, ijzer en magnesium.

Whey protein shake
Een alternatieve en snelle oplossing wanneer er geen voeding voor handen is. Shakes bevorderen niet alleen je lichaamssamenstelling en spiermassa, ze voorzien ook in voldoende eiwitten die het herstelproces na een training stimuleren.

Heb jij een favoriet gezond tussendoortje? Laat het ons zeker weten!