10.000 stappen per dag… klinkt makkelijk, maar is het niet. Zeker niet als je een bureaujob hebt. Lukt het je ook maar niet die 10.000 stappen te zetten per dag? Je bent zeker niet de enige! 7 op 10 Belgen halen deze norm niet. Het is wetenschappelijk bewezen dat elke dag 10.000 stappen zetten je gezondheid verbetert. Wij helpen je met veel plezier en geven je tips die je helpen bij het behalen van dit doel. Maken we er meteen een challenge van?

  

  1. Ga voor kleine boodschappen te voet 

Heb je niet veel nodig van de winkel? Ga dan te voet. Je stappenteller zal zo enorm snel omhooggaan! Dit geldt niet enkel voor boodschappen. Probeer voor korte afstanden je auto te laten staan.  

  1. Neem de trap 

Kies altijd voor de trap, al zijn het enkele verdiepen omhoog. Dit is goed voor je conditie en om je 10.000 stappen te behalen. Dus schrap de lift en ga vanaf nu gewoon altijd met de trap! 

  1. Maak een mooie avondwandeling 

Zet je tv of laptop uit en maak na je avondeten een mooie wandeling. Loop door de velden, zorg voor een gezellige babbel. Dit is een zalig quality momentje en wie weet pik je een prachtige zonsondergang mee. Ook je nachtrust zal er een boost door krijgen! 

  1. Wandel tijdens het bellen 

Moet je een call doen die even duurt? Of die maar 5 minuten duurt? Wandel even rond, in huis of ga naar buiten. Elke stap telt bij het bereiken van je 10.000 stappen! 

  1. Parkeer je auto iets verder 

Is het toch te ver om te voet te gaan en neem je de auto? Parkeer je auto dan iets verder zodat je alsnog even moet wandelen.  

  1. Neem vaker het openbaar vervoer 

Als je het openbaar vervoer neemt, kom je sneller aan 10.000 stappen. Dit komt doordat je naar de bushalte moet stappen en nog even naar je bestemming moet wandelen. Bovendien is het ook beter voor het milieu. Win win?  

Wil jij samen met ons een week lang die 10.000 stappen halen? Gaan we de challenge samen aan? Laat het ons zeker weten!