Herken jij het ook? Een hele dag goed op dreef, maar om 14u heb je steevast last van een namiddagdipje. Je voelt je futloos, je focus en concentratie zakken naar het dieptepunt. Geen tijd om een siësta te nemen? Voor je naar die verleidelijke chocoladereep grijpt, delen we 5 betere en handige tips om je energieniveau op te krikken.

Fuel your body

Een suikerrijke lunch of snack doet je energiepijl eventjes stijgen om daarna heel diep te crashen. Kies beter voor eiwitten en gezonde vetten om je lunch vorm te geven. In een van onze eerdere blogs vind je lekkere en energieke tussendoortjes.

Refresh

Ga buiten een frisse neus halen of zorg voor afkoeling. Door je gezicht op te frissen met wat koud water versnelt je bloedsomloop en zal je heropleven.

Let’s move

Te lang in eenzelfde houding zitten (zeker voor de computer) maakt je groggy en stram. Tijd voor een break! Met onze beweegtussendoortjes van 10 minuten maak je even alle spieren los. Niet zweten, geen sportkledij nodig, gewoon kort bewegen. Je hersenen weer activeren. Door te bewegen gaat je bloed weer stromen. Goed nieuws: je kan hier een gratis beweegtussendoortje downloaden.

https://movetohappiness.com/downloaden-beweegtussendoortje/

Raise a glass

Water hé ? Wanneer je je suf voelt of wanneer je lichaam naar suiker hunkert, is dat vaak een teken van uitdroging. Zorg er dus voor dat je voldoende water drinkt doorheen je dag.

See the light

Probeer je werkruimte aan een raam in te richten. Zonlicht doet wonderen. Ook na je lunch een korte wandeling doen, is een goed idee! Zoek daglicht op!

Heb je vaker last van energiedipjes? Wil je na een lange werkdag vooral in de zetel ploffen? Je weet dat je best zou gaan bewegen, maar je hebt de energie niet. En btw Netflix is calling! Gun jezelf me-time. Wees de beste versie van jezelf, daar zal ook je omgeving de vruchten van plukken. Speciaal voor jou maakten we een 4 weken home programma Feel Good. Krijg meer energie en vind tijd voor jezelf zonder je agenda volledig om te gooien!