Zie je geen resultaat op de weegschaal, ondanks je inzet voor gezonde voeding en meer beweging? Probeerde je al verschillende diëten, zonder fijn gevoel achteraf? Weet je niet meer hoe je het kan aanpakken? Vaak denken mensen dat je alleen gezonder kan leven en kan afvallen door hele grote veranderingen. We willen vaak te ambitieus zijn met gevolg dat volhouden op lange termijn een hele klus is. Dat is absoluut niet nodig. Door enkele kleine aanpassingen in je routine te veranderen wordt je levensstijl gezonder en zal je al snel resultaat ondervinden zonder er veel moeite voor te moeten doen. Bye Bye quarantaine kilo’s! 

  1. Stel een duidelijk doel 

Het stellen van een duidelijk doel geeft je meer motivatie om naar dat doel te werken. Probeer je doelen realistisch te stellen en werk met tussendoelen. Lukt het een week minder goed? Panikeer niet, dat is normaal. Wees niet te streng voor jezelf, elke stap in de goede richting telt! 

  1. Weg met zwart/wit 

Je hoeft écht niet te leven als een pater om gezond door de dag te gaan. Je bent heus niet slecht bezig als je deze week met je collega’s een ijsje gaat eten. Geloof ons, iedere kleine stap naar een gezonde levensstijl helpt. Zoek een manier die voor jou vol te houden is. Wij zijn fan van de 80-20 regel. 80% van je tijd maak je gezonde en bewuste keuzes. En 20% doe je gewoon lekker waar je zin in hebt! Heeelllloooo glaasje wijn! 😉 Probeer niet te denken in termen van ‘falen’ of ‘succes’, geniet van het proces. Vandaag niet gesport, wil niet zeggen dat je dag verloren is. Kies vandaag dan bewust voor een gezonde maaltijd. 

  1. Drink voldoende water 

Zorg dat je genoeg water drinkt overdag. Begin je dag met een grote waterfles en zorg ervoor dat de fles leeg is op het einde van de dag. Vind je dat moeilijk? Pimp je water dan met een lekker stukje fruit. Onze favoriet? Aardbei en munt! 

  1. Volkoren 

Koolhydraten op zich zijn geen dikmaker. Probeer wel zoveel mogelijk voorkeur te geven aan volkoren. Vervang je wit brood en pasta door een versie! Dat bevat meer voedingsstoffen, verlaagt het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker, diabetes type 2 en verlaagt LDL (de slechte) cholesterol.  

Volkoren bevat meer vezels, vezels zijn koolhydraten die niet door het lichaam verteerd kunnen worden en in zijn geheel je lichaam weer verlaten, ze dragen bij tot een verzadigd gevoel en een betere stoelgang. Belangrijker dan brood zelf is het beleg dat je kiest! 

  1. Fietsen of lopen 

Pak je meestal de auto naar je werk terwijl je even goed kan fietsen of wandelen? En pak je de lift of roltrap terwijl je de trap kan nemen? Het is belangrijk dat je zo veel mogelijk actief blijft overdag, zeker als je een kantoorbaan hebt. Beweging is enorm belangrijk en het zal je meer energie geven. Genoeg bewegen zal je enorm helpen die lastige quarantaine kilo’s er af te werken!

  1. Varieer in smaken en kleuren 

Val niet steeds terug op broccoli, wissel voldoende af. Prei, courgette, wortels, … Dit geldt voor elke maaltijd! Ook in je tussendoortje kan je variëren: een stuk fruit, een handvol noten, … 

  1. Onbewerkte voeding   

Vraag je je af of een bepaald product goed is? Stel dan de vraag is het bewerkt of onbewerkt? Onbewerkte voeding groeit in de natuur: aan de bomen, aan struiken, in de grond, … Bewerkte producten hebben een menselijke handeling nodig om in de winkel te belanden: frietjes, koekjes, … 

  1. Eet bewust en met mate  

Durf afgaan op je ‘buikgevoel’: voel wanneer je honger hebt of verzadigd bent. Vermijd afleiding in de buurt: tv uit, smartphone aan de kant. Probeer rustig en aan tafel te eten. Eet langzaam en geniet ervan.  

Lukt het je maar niet die kleine aanpassingen in routine die je helpen afvallen toe te passen? Gaan de quarantaine kilo’s er niet af? Heb jij graag ondersteuning en hulp bij gezonde voeding en de nodige beweging? Check dan zeker ons programma RESHAPE. Kies zelf voor het home- of gym programma.  

RESHAPE at HOME 

Een en duidelijke houvast qua voeding én beweging! Inbegrepen in dit programma: 14 shape workouts met focus op versteviging; nutrition guide met hands-on voedingstips en gezonde recepten. Voorlopig (voor de eerste 30 deelnemers) kan je dit programma aankopen voor €49 ipv €106. 

RESHAPE at The Gym 

Gedurende 8 weken ga je intensief en gepersonaliseerd aan de slag. Train 2 tot 3x per week. Met je coach stel je een gepersonaliseerd trainingsprogramma op. Daarnaast kan je wekelijks deelnemen aan een groepsles naar keuze, heb je twee keer 30′ voedingsadvies en kan je 6 keer inschrijven voor een begeleide krachtworkout in kleine groepjes van max 6 personen. Resultaat gegarandeerd!