Een gepassioneerd team

PKF-VMB, dat intussen de krachten gebundeld heeft met Moore, is een accounting kantoor met financiële experten die het verschil maken bij expansies, overnames, internationalisering, transformaties of start-ups. Ze houden van een uitdaging en zijn ervan overtuigd dat groeibedrijven en complexiteit hen scherp houden. Deze visie maakt dat Human capital één van de belangrijkste waarden binnen het bedrijf is. 

Wim Seynaeve – Managing Partner Moore – Finance as a service (voormalige CEO van PKF-VMB): “Elke werkgever die zijn menselijke krachten serieus neemt, zou actie moeten ondernemen op vlak van wellbeing. ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ is steenoud, maar zo correct. Medewerkers die mentaal goed in hun vel zitten, kunnen meer aan, zijn meer gefocust én optimistischer.”

Losse wellbeing activiteiten voldeden niet langer aan de eisen

Bij VMB waren ze al veel langer overtuigd van het belang van health en happiness op kantoor en daarrond. Heel wat losse initiatieven werden de afgelopen jaren op poten gezet: een fietsclub, samen deelnemen aan de 10miles in Antwerpen, … Maar met deze sportieve activiteiten spraken ze steeds dezelfde medewerkers aan. Voor velen was dit bovendien niet laagdrempelig genoeg. Daarom ging VMB op zoek naar iets waarmee ze élke medewerker zouden aanspreken en zo iedereen op de werkvloer een duwtje in de rug konden geven richting een bewuste levensstijl. 

Totaaloplossing met voor elke medewerker een persoonlijk traject

Zo kwam Move To Happiness op hun radar. Maar uiteraard viel de beslissing om in zee te gaan niet op één-twee-drie en leefden er enkele twijfels. Welke impact heeft Corona op de medewerkers? Move To Happiness maakt gebruik van een nieuw concept – is het in deze onzekere tijden verstandig dat te implementeren? Zullen we onze mensen ertoe kunnen aanzetten om met online content – zelfstandig en in team – aan de slag te gaan?  Maar de nood aan een gestructureerd wellbeingbeleid en bijhorende voordelen was te groot. Dus maakten ze de sprong.

Na 10 dagen was 30% vertrokken

Accounting medewerkers worden dagelijks overspoeld door mails. Daarom kozen we niet voor geschreven communicatie om het Move To Happiness-project te lanceren, maar werd er onder de middag een kick-off call georganiseerd met HR én Kenneth van Move To Happiness. Een leuke manier om de mogelijkheden te tonen en meteen samen het startschot te geven van de Recharge-maand. 

“De grootste asset is dat we dankzij MTH elke medewerker een gepersonaliseerd plan van aanpak kunnen bieden. Het doel is eenvoudig: fitter worden. Een getrainde marathon loper of een asportieve netflix liefhebber, iedereen kon laagdrempelig, op zijn niveau, naar zijn persoonlijke wensen aan de slag. Als testfase kochten we €800 aan Happy Coins. Medewerkers konden Coins spenderen aan datgene wat ze zelf wilden: een conditietest en bijhorend loopprogramma, een meditatieprogramma, zelfs een reshape programma voor Beyoncé billen, … En of dat het een succes was. De eerste lading Coins was er na 10 dagen volledig door. Meteen kochten we een tweede pakket aan.”

“Waar we in het verleden 10% van onze medewerkers warm kregen voor onze wellbeing activiteiten, werd dat nu 30%. Bovendien hing er een fantastische sfeer op de (digitale) werkvloer. Collega’s spoorden elkaar aan om deel te nemen of om de uitdaging tegen elkaar aan te gaan. Als werkgever kan je geen groter geschenk hebben, jij plant een zaadje en de medewerkers doen het onderling groeien. Fantastisch!”