Hoe zit dat nu juist? Die relatie tussen het Corona virus (of andere ziektes) en een gezonde- en actieve levensstijl? Het is eens zo belangrijk in deze tijden een gezonde levensstijl te bevorderen. Ernstige complicaties door Covid-19 komen vooral voor bij mensen met een inactieve levensstijl. Deze mensen zijn het meest kwetsbaar, en lopen dus meer gevaar tot ernstige problemen. Niet alleen is een actieve levensstijl belangrijk in de strijd tegen Covid-19, ook helpt het je bij enorm veel andere ziektes zoals diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten, …

Prioriteit geven aan lichamelijke activiteiten

Onderzoekers stellen dat het noodzakelijk is prioriteit te geven aan lichamelijke activiteiten. Het blijkt dat 63% van de bevolking nog te weinig beweegt. Dit heeft enorm grote gevolgen in een Pandemie zoals bijvoorbeeld Covid-19. Mensen met een inactieve levensstijl lopen een hoger risico op ernstige complicaties. Het is niet omdat je een minder actieve levensstijl hebt dat je sowieso complicaties zal hebben, wel verhoogt het risico. Ook mensen die hun hele leven al een actieve en gezonde levensstijl hebben kunnen complicaties krijgen, alleen is deze kans kleiner. Het is dus wel belangrijk om prioriteit te beginnen geven aan een gezondere- en actievere levensstijl. Niet alleen voor Covid-19, maar ook voor enorm veel andere ziektes. Want wist je dat 70% van chronische aandoeningen te vermijden is door te kiezen voor een gezonde levensstijl?

Actievere levensstijl en andere ziektes

Bij hart- en vaatziektes vergroten de elementen zoals roken, overgewicht, te weinig lichaamsbeweging,… het risico. Beweging doet de bloeddruk dalen en verbetert het cholesterolgehalte. Hierdoor slaap je beter en voel je je energieker! Door voldoende fysieke activiteit verlaagt de algemene sterfte bij hartpatiënten met 25% tot 30%.

Ook bij diabetes of suikerziekte helpt een actieve levensstijl. Het zorgt ervoor dat de Insuline beter werkt en de insuline spuiten zelf uitgesteld kunnen worden. Dit geldt als je 3 tot 4 keer per week intensief 30 minuten sport. Ook overgewicht is hier een grote boosdoener.

Chronische ademhalingsklachten kunnen enorm verminderen bij mensen die actief zijn. 

Artrose is een aandoening van het gewrichtskraakbeen. Ook hierbij is beweging enorm belangrijk. Door beweging verbetert de voedselvoorziening van het kraakbeen. Bij gewrichtspijn gebruiken sommige mensen meteen medicijnen, maar wist je dat meer bewegen de beste remedie is om de pijn te verminderen?

Zo zie je maar, een actievere levensstijl verkleint niet enkel het risico op ernstige complicaties bij een pandemie zoals Covid-19, ook bij andere aandoeningen of ziekten verkleint het risico. Een actieve levensstijl is dus enorm belangrijk! 

Weet jij dat je eigenlijk meer aandacht moet besteden aan die gezonde levensstijl? Maar weet je niet wat je leuk zal vinden? Ontdek vandaag nog het Move To Happiness platform en ga op zoek naar jouw favoriete programma!