Ben jij trotse mama? Je geniet met volle teugen van je gezin en doet niets liever dan quality time doorbrengen met hen. Maar dagelijks ligt er ook een ellenlange to-do list op je te wachten: werken, boodschappen doen, taxi spelen naar school en hobby’s, huishouden, tonnen was wegwerken (want echt… kom daar nooit een einde aan?) Met de kids op nummer één, vergeten we self-care wel eens. Nochtans, als jij je best doet voor een gezonde levensstijl, zorg je automatisch goed voor jezelf én je gezin. Hier enkele tips om een fit mom te zijn:

We delen graag onze tips om als bezige bij toch aan de slag te gaan met jouw happy & healthy lifestyle. Denk je nu: ‘Ik zal deze tips eens lezen, maar geloof nooit dat ik het nadien daadwérkelijk ingepland zal krijgen?’ Lees dan even het volgende:

Geen tijd of geen prioriteit?

 • Elke dag 1 uur op social media scrollen = 7u/week
 • Of 2x/week 1 uur extra bewegen? = 2u/week
 • Elke dag 1,5u TV kijken? = 10,5u/week
 • Of 2x/week 1 uur extra bewegen? = 2u/week

It’s up to you!

Lees je nu onze tips mee? ????

 1. Samen bewegen
  Maak regelmatig een leuke wandeling met de kids. Beweging voor jou, de kinderen en een gezellige tijd samen. Extra beweging hoeft niet altijd hardcore te zijn. Een herfstwandeling is meer dan een mooi begin. Een gezonde portie beweging heb je nodig om je energiek te voelen.
 2. Plan sport in je agenda
  Ooit een vergadering geskipt die in je agenda stond? Nee? Ik ook niet! Probeer van beweging een afspraak te maken in je agenda. Een afspraak met en voor jezelf. Probeer beweging niet te zien als opvuller van de lege gaatjes in je agenda. Want eerlijk, lege gaatjes heb je toch nooit ????
 3. Weg met zwart of wit
  Geloof ons, iedere kleine stap naar een gezonde levensstijl helpt. Zoek een manier die voor jou vol te houden is. Wij zijn fan van de 80-20 regel. 80% van je tijd maak je gezonde en bewuste keuzes. En 20% doe je gewoon lekker waar je zin in hebt! Heeelllloooo glaasje wijn! ???? Probeer niet te denken in termen van ‘falen’ of succes’, geniet van het proces. Vandaag niet gesport, wil niet zeggen dat je dag verloren is. Kies vandaag dan bewust voor een gezonde maaltijd.
 4. Specifiek doel voor ogen?
  Train met de juiste begeleiding. Zo ben je alvast zeker dat je training geen tijdverlies is. Een coach kan je vorderingen in kaart brengen en de beste tips geven, zodat je snel en veilig aan de slag kan. Jouw lichaam – jouw regels. Doe wat werkt voor jou en realiseer je ambitie. Je coach helpt. Samen maken we je totaalplan. Volledig afgestemd op wat jij wilt bereiken. Jij weet hoeveel tijd je hebt. En jij bepaalt het startpunt. Kleine onzekerheden duurzaam aanpakken!
 5. Kies vooral iets wat je leuk vindt
  Voldoende opties, kies vooral wat jij graag doet. Joggen, zwemmen, een persoonlijk trainingsprogramma afwerken in de fitness, deelnemen aan groepslessen, een home workout doen, … Als je iets leuks combineert met het werken aan je gezonde levensstijl, kan je dat automatisch langer volhouden. Probeer er stilletjes aan een gewoonte van te maken. En onthoud: lukt het een dagje niet? Geen paniek. Morgen is er een nieuwe dag met nieuwe kansen.