Ben jij ook vermoeid, prikkelbaar en heb je ontzettend weinig zin om ook maar één voet buiten de deur te zetten? Koning winter loert weer om de hoek. Voor sommige een leuke voorbereiding richting de feestdagen, voor anderen een iets langere voorbereiding richting de lente. Hoe overleef je de komende maanden? Hoe blijf je fit tijdens de winter?

Zorg dat je in beweging blijft

Ga wandelen, organiseer een zwemactiviteit of begin met trainen. Bewegen werkt even sterk als antidepressiva. Blijf dus zeker niet in je zetel hangen!

Eet gezond, steek vooral koolhydraten in je mond

Complexe koolhydraten geven je voldoende energie om de donkere dagen door te komen. Waarom niet zelf eens gezonde snacks bakken? Samen met een lekker kopje thee? Je haalt voldoening uit je eigen kookcreaties en bovendien eet je nog is gezond!

Onderhoud je contacten en kom samen in groep

Samenkomen om te bewegen in groep is een leuke oplossing om je gedachten te verzetten. Wij mensen hebben nood aan sociaal contact. Het bepaalt grotendeels mee ons humeur en onze houding. Wie bel jij straks om iets leuks te gaan doen?

Bekijk bewegen als iets dat onmisbaar is

Er zijn veel onderzoeken die duiden op het feit dat je sporten makkelijk kan volhouden eenmaal je in het ritme zit. Probeer het daarom vooral te zien als iets dat onmisbaar is voor jezelf. Je zoekt toch ook graag ontspanning aan het eind van je werkdag? Sporten geeft je een geweldige boost en je kan natuurlijk fier zijn op jezelf elke keer je weer een workout volbracht hebt.

Stel jezelf een duidelijk doel

Wil je binnenkort een marathon lopen? Wil jij tegen volgende zomer graag kunnen pronken met dat strakke lichaam van je? Deze zaken vragen een goede voorbereiding. Een voorbereiding die meestal tijd nodig heeft ook. Begin daarom nu al en pluk de vruchten op het moment dat je wil pieken!

Bedenk een creatief fitness idee voor thuis

Zo blijf je fit tijdens de winter!

Wil je er meteen invliegen? Start dan nu jouw free trial!