We kennen het allemaal, op 1 januari beogen we enkel in het weekend nog alcohol te drinken, we stoppen met roken. En echt waar, we gaan vanaf nu drie keer per week sporten. Op de vooravond klinkt het allemaal als een leuke en eenvoudige uitdaging, maar de 364 dagen die daarop volgen, blijkt het opeens een pak moeilijker. Wij geven je graag enkele tips zodat je dit jaar je voornemens wel weet vol te houden.

Houd vol!

De eerste 10 dagen zijn het moeilijkst. Een nieuwe gewoonte, zoals een uurtje vroeger opstaan, zal in de eerste dag uitstekend gaan. Je bent dan ook ontzettend gemotiveerd. De volgende 9 dagen kunnen als ondraaglijk voelen. Je lichaam en geest moeten wennen aan iets nieuws. De volgende 10 dagen voelen ongemakkelijk. Maar ben je die 20 dagen door? Dan gaat het plots vanzelf en zal het voelen als een gewoonte met alle bijhorende voordelen! Geef dus niet te snel op. Houd vol!

Schrijf de ‘waarom’ op

Richt je op waarom je iets wilt veranderen, zo ben je je meer bewust van de positieve kanten die daarmee gepaard gaan. Neem nu het voornemen ‘2x/week sporten’, als je niet stilstaat bij het positieve effect, is een kleine tegenslag al voldoende om weer in je oude gewoontes te hervallen. Lees deze ‘waarom’ telkens voor je start aan je workout. Zo start je met een positieve mindset en gaat alles net dat tikkeltje makkelijker.

Wees lief voor jezelf

Wees mild voor jezelf bij het opstellen van je goede voornemens. Elke kleine stap naar een gezonder levensstijl helpt! Altijd gezond eten is simpelweg niet vol te houden. Bouw voor jezelf dus gerust een zondigmomentje in, zo zijn veranderingen veel langer vol te houden. Wij zijn fan van de 80-20 regel. 80% van de tijd maak je gezonde en bewuste keuzes. 20% doe je gewoon lekker waar je zin in hebt!

Maak een planning

Probeer sportmomentjes in te plannen in je agenda. Ooit al een meeting met collega’s overgeslagen? Of een etentje vergeten? Bijna nooit. Probeer dus ook beweging als afspraak met jezelf in te plannen. Zoek hierin een bepaalde gewoonte. Voorbeeld elke dinsdag doe ik meteen na het werk een workout. Of elke zondagochtend maak in een wandeling.

Een probleem? Er is nu al een oplossing!

Wat was in het verleden een drempel om beweging of een gezonde levensstijl vol te houden? Hoe wil je dit obstakel in de toekomst vermijden?

Succes! Make your move! Start vandaag nog thuis.