Leg jij de lat telkens hoger voor jezelf? Leef je op automatische piloot, heb je het altijd druk en hol je van hier naar daar als een kip zonder kop? Vind je nee zeggen ook zo moeilijk?  Je kinderen naar allerhande hobby’s voeren, voor je lief zorgen als hij/zij het moeilijk heeft, uren aan de telefoon hangen met je beste maatje en een luisterend oor zijn, … Al zijn zelfzorg en liefde voor jezelf zo belangrijk! Wanneer nam je de laatste keer even tijd voor jezelf? Stond je even stil? We zitten dagelijks in een ratrace en snakken naar meer tijd voor onszelf. Maar hoe doen we dat?

  1. Zorg voor rust in je hoofd door structuur in je dag te brengen. Soms hebben we het gevoel nauwelijks tijd te hebben voor onszelf omdat we zoveel aan ons hoofd hebben en aan veel dingen tegelijk moeten denken. Door al je taken te noteren in to-dolijstjes zorg je voor structuur in je agenda én hoofd. Zo zie je dat je vaak meer tijd hebt dan je denkt.
  2. Durf nee zeggen. Denk goed na over je prioriteiten, werk gerelateerd en privé. Hoeveel tijd wil en kan jij in bepaalde zaken steken? Niet enkel door dingen die je voor anderen doet, krijg je schouderklopjes en goedkeuring. Belangrijke momenten voor jezelf verdienen een minstens even grote schouderklop: 5 minuten meditatie in de ochtend brengen je vaak meer dan meteen je mailbox te openen.
  3. Schakel je smartphone af en toe uit. Heel vaak halen we onze telefoon in een reflex en onbewust boven om doelloos door social media te scrollen. Check zelf maar eens hoe vaak je dat doet. Door deze tijd anders te besteden, kan je meer tijd vrijmaken voor familie en vrienden. Want wist je dat recent onderzoek aantoont dat sociaal contact de belangrijkste parameter is om je gezond en gelukkig te voelen?
  4. Adem bewust. Na een drukke dag heeft ons brein en lichaam nood aan herstelmomenten. Dit kan door bijvoorbeeld meditatie en mindfulness oefeningen. Maar ook yoga kan de perfecte stressreliever zijn. Even stilstaan is vooruitgaan. Bij Move To Happiness kan je Body & Mind lessen volgen om weer een stapje dichter bij jezelf te komen. Ontdek meer over: Yin Yoga, Kundalini Yoga en Yogilates.

Voor jezelf zorgen is vaak makkelijker gezegd dat gedaan. Maar weet: wat we niet hebben, kunnen we niet geven. Praktisch begrijpen we dit perfect: Als je geen geld hebt, kan je het niet uitdelen; als je geen kleding hebt, kan je het niet aan anderen geven, … Dus als jij niet lekker in je vel zit, kan je er niet zijn voor anderen.

Wil je meer weten over onze Body & Mind lessen of wil je eentje gratis proberen? Dat kan!