Vermijd jij ’s ochtends wel eens de spiegel, niet omdat je haar nog volledig in de war zit, maar gewoon omdat je niet zo graag naar jezelf kijkt? Geloof ons als we zeggen dat je niet de enige bent. Het is niet makkelijk om van jezelf te houden en het is al helemaal niet iets dat je zomaar even leert. Wel is het belangrijk om ook de, in jouw ogen, iets minder mooie kantjes graag te zien. Dat gaat met babysteps, met ups en downs. Maar elke stap vooruit, is een stap in de goede richting!

Het afgelopen jaar was niet bepaald een makkelijk jaar. We werden meer dan ooit geconfronteerd met onszelf. Maar er is niets dat zo goed voelt als jezelf accepteren en van jezelf houden, ookal is dit niet altijd even makkelijk.

Kan je wel wat tips gebruiken om positiever naar jezelf te kijken? Geen probleem. We zetten de beste tips even op een rijtje om de dag positief te beginnen. Wat je daarvoor nodig hebt? Een spiegel! ?

  • Schrijf op enkele kleurrijke post-its motiverende en positieve quotes. Hang deze op aan je spiegel en lees ze elke morgen één voor één hardop voor. Op deze manier begin je je dag met niets anders dan positieve vibes!
  • Klaar met de quotes te lezen? Bekijk jezelf dan even goed van kop tot teen en benoem minstens één ding dat je leuk vindt aan jezelf. Houd je zeker niet in, er is namelijk niks zo leuk als een complimentje krijgen. En ja, ook van jezelf! 
  • Lach, elke keer als je in de spiegel kijkt, naar jezelf. Lachen is gezond en het werkt ook aanstekelijk! Zie je je eigen weerspiegeling in een winkeletalage? Lach ook dan even naar jezelf, want ja: je ziet er goed uit! ?

Wees vanaf nu dus extra lief voor jezelf elke keer als je in de spiegel kijkt. We beloven je dat je je na een tijdje vanzelf veel beter gaat voelen! En vergeet niet: zit het er een dag wat tegen? Dat is helemaal niet erg, morgen is weer een nieuwe dag vol met nieuwe kansen!