Wanneer heb jij de laatste keer je smartphone een volledige dag uitgezet? Grote kans dat je het je niet eens meer herinnert. Het is geen geheim dat het voor velen onder ons moeilijk is die smartphone los te laten. Het neemt een groot deel van ons dagelijkse leven in beslag. Toch is het niet verkeerd om op vakantie je smartphone eens uit te zetten.

Move To Happiness heeft een uitdaging voor jou: heb je een vakantie gepland? Stuur dan ook je smartphone even op vakantie. Dat is de ideale moment om een digitale detox te houden.

  1. Zet je notificaties uit

First things first: deactiveer je pushmeldingen. Geen continue prikkels of neigingen om meteen te checken wat online gebeurt. Open je telefoon wanneer jij wilt en bekijk dan je apps.

  1. Smartphone vrije momenten

Plan samen met je gezin momenten in waarbij de smartphone steevast aan de kant gaat. Ideaal om op vakantie mee te starten. Vb: tijdens een wandeling of bij een etentje.

Probeer er ook na de vakantie vaste momenten van te maken, zo wordt het sneller een ‘gewoonte’. Zoals bijvoorbeeld elke zondagochtend. Extra tijd om van elkaar en van fijne momenten te genieten. Wist je dat je dit zelfs automatisch kan instellen op je telefoon? Zo komen er op vastgelegde periodes, die je zelf bepaalt, geen meldingen binnen. ‘Schermtijd’ bij Iphone en ‘digitaal welzijn’ bij Android.

  1. Maak er een wedstrijdje van

De eerste die op restaurant z’n smartphone vastneemt, betaalt de rekening. Of thuis kan het natuurlijk ook, wie als eerste overstag gaat, doet de afwas.

  1. Geen telefoon in de slaapkamer

Ban je smartphone uit de slaapkamer! Je zal meteen rustiger in slaap vallen, beter slapen. En ook ’s morgens is op die manier je eerste actie niet op dat kleine schermpje kijken. Welkom old school wekker! Of in de vakantie: bye bye wekker! Zaaaaaaalig! ????