Er bestaan ontzettend veel inspirerende boeken over zelfontwikkeling, persoonlijke groei en spiritualiteit. Wij hebben alvast onze favorieten geselecteerd. Dit zijn onze aanraders: 

De kracht van het nu – Eckhart Tolle

Hoe word je bewust van je eigen gedachtengang en hoe leef je meer in het nu? We zijn ons denken niet. Tolle nodigt je uit om jezelf van je verstand te bevrijden. Met rake uitspraken neemt hij je mee en geeft praktische tips om in het moment aanwezig te zijn en je ware ik te vinden.

Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld, heerlijk! Eindeloze to-dolijstjes, te veel informatie, te veel onzekerheid, … Je doet ontzettend veel en toch lijk je jezelf vaak teleur te stellen? Dit boek helpt je bij het maken van keuzes en biedt oplossingen om je leven zelf in handen te nemen en weer controle te voelen.

Omdat het kan – Eva Daeleman

Na een burnout, moest Eva zelf noodgedowngen haar leven over een andere boeg gooien. Dit boek is een praktische gids voor het leven. Over niet langer hollen achter je leven, over willen en niet moeten. Over yoga en body positivity. Maar vooral over de zoektocht naar een leven leiden los van wat anderen van je verwachten. 

De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

Hoe stel je jezelf kwetsbaar op in een wereld die gericht is op perfectionisme? Brown toont dat kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar de weg naar moed, betrokkenheid en betekenisvolle verbindingen. Een boek vol praktische handvaten, want risico’s nemen, zonder dat succes gegarandeerd is, is niet makkelijk, maar wel de moeite waard.

Miracle morning – Hal Elrod

Elrod toont hoe je door zes nieuwe gewoontes (stilte creëren, affirmeren, visualiseren, bewegen, lezen en schrijven) kan werken aan meer focus, positiviteit, regelmaat en zelfbewustzijn.

Heb jij nog inspirerende boeken als aanraders? Deel ze gerust in de comments hieronder!