3 redenen om te starten met yoga

Waarom starten met yoga

Voor veel mensen is starten met yogalessen een grote stap. Lijkt het je te zweverig? Denk je niet lenig genoeg te zijn? Kan je niet stilzitten en houd je van prikkels? Vind je het moeilijk om jezelf over te geven aan de stilte? Geloof ons, yoga is er voor iedereen! We geven je, met deze drie redenen, graag dat laatste duwtje in de rug om te starten met yoga.

Je ontwikkelt zowel je fysieke als mentale kracht

De vele yogahoudingen en posities zorgen ervoor dat je jouw spieren meer ontwikkelt en zo je lichaam sterker wordt. Na enkele yogasessies merk je meteen dat je fysieke kracht enorm is toegenomen. 

Wie aan yoga denkt, denkt ook meteen aan ademhaling. Tijdens yoga is het belangrijk je goed te concentreren op je ademhaling. Hierdoor ga je ook meer focussen op het moment en op de oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je je mentale kracht meer en meer gaat ontwikkelen. 

Yoga maakt je fitter

In tegenstelling tot wat vele mensen denken, zorgt yoga niet alleen voor rust in je hoofd, maar ook voor een fitter lichaam. Je bent namelijk al snel een half uurtje tot een uurtje bezig en er bestaan heel veel verschillende vormen. 

Wil je bijvoorbeeld graag spieren opbouwen? Kies dan voor een wat krachtigere vorm van yoga. Of wil je graag in beweging zijn? Dan kan een wat rustigere yogavorm ideaal zijn voor jou. 

Yoga maakt je lichaam dus sterker en krachtiger, waardoor je je meteen fitter voelt. Maar er zijn nog heel wat fysieke voordelen. Yoga verbetert je houding, maakt je lenig en flexibel, versoepelt de gewrichten enzovoort.

Yoga vermindert stress

En last but not least: yoga vermindert je stress. Heb je een enorm drukke en stressvolle job? Komt daar ook nog eens een druk privéleven bij kijken? Dan is het enorm belangrijk om op regelmatige basis een momentje voor jezelf in te lassen. 

Yoga is de ideale manier om tot jezelf te keren en tot rust te komen. Yoga leert je hoe je moet ontspannen en hoe je best let op een goede ademhaling. Ja, ademhaling is key bij yoga. Hierdoor ga je meteen minder stressverschijnselen hebben en blijf je zowel op je werk als daarbuiten meer gefocust. 

Konden we jou helemaal overtuigen om te starten met yoga? We verwelkomen je graag in onze Yogastudio of op ons online platform.