Step aerobics, je hebt er ongetwijfeld al wel van gehoord en je hebt er misschien al over nagedacht om zelf te starten met deze groepsles. Maar zit je nog met twijfels? Weet je niet meteen of deze les wel iets voor jou is? Bij Move To Happiness nemen we graag jouw laatste twijfels weg en hopen we jou te overtuigen met de volgende drie voordelen van step aerobics!

Step aerobics doe je volledig op jouw niveau

Zoals dat gaat met vrijwel alles in het leven, heeft iedereen ook bij step aerobics een ander niveau. Is het voor jou de eerste keer dat je aan deze les gaat deelnemen? Dan kan je jouw step op de laagste stand zetten. Merk je dat het gaandeweg beter gaat? Dan kan je steeds hoger gaan. 

De lessen step aerobics bestaan eigenlijk uit choreografieën. En zoals elke choreografie, bestaat ook deze uit basispassen en moeilijkere passen. Afhankelijk van hoe jij de les aanvoelt, kan je bij de basispassen blijven tot je deze volledig onder de knie hebt. Merk je dat het steeds beter gaat? Dan kan je starten met de moeilijkere passen. En zo boek je steeds weer vooruitgang!

Maar step aerobics is toegankelijk voor iedereen. Gaat het jou te snel? Dan werk je gewoon op een iets lager niveau. En zoals dat bij alles gaat, is alle begin steeds wennen. Na 2 of 3 lessen ga je sowieso merken dat je al helemaal mee bent met de pasjes!

Je verbrandt veel calorieën

Tijdens de step aerobics groepsles zorgt coach Joke ervoor dat jouw lichaam enorm veel calorieën verbrandt. Afhankelijk van je niveau, kan je je step ook hoger zetten om zo nog meer calorieën te verbranden. Afhankelijk van je gewicht, de hoogte van de step en de intensiteit van de les verbrand je ongeveer 165 – 444 calorieën per half uur! En dat is de moeite, toch?

Step aerobics is voornamelijk gebaseerd op cardio. Joke zorgt er tijdens de les voor dat je hartslag flink de hoogte in gaat. Dit wisselt ze af met hier en daar een oefening op kracht. Zo kan je actief herstellen tussen de pieken door. Dit zorgt er ook voor dat je metabolisme beter gaat werken en dat je tegelijk conditie en kracht opbouwt! En ja, deze les vliegt voorbij en elke keer opnieuw is er fun gegarandeerd!

Step aerobics verbetert je coördinatie, balans en je spieren

Step aerobics zit boordevol verschillende passen, die het steppen misschien wel lastig kunnen maken als je ze nog niet helemaal kent. Toch zorgt step aerobics ervoor dat je coördinatie en je balans verbeteren.

Ook je spieren worden getraind tijdens deze les. Vooral de spieren in je onderlichaam ga je voelen, maar van zodra je je armen meeneemt in de bewegingen blijven de spieren in je bovenlichaam zeker niet gespaard! En last but not least span je tijdens step aerobics je core de hele tijd aan. Je kan er dus zeker van zijn dat je je spieren gaat voelen, na een les steppen. 😉

Konden we jou helemaal overtuigen van de voordelen van step aerobics en wil je jouw goede voornemens niet uitstellen tot 1 januari? Claim dan vandaag nog jouw gratis proefles en hopelijk zien we jou snel in de les step aerobics!