Herken jij het ook? Vol goede moed start je met je sportieve voornemens. Je bent nog geen 4 weken bezig of je verliest je motivatie al. Want ach je ziet toch geen resultaat. Altijd hetzelfde blokje lopen, dezelfde toestellen in de gym, … best saai! En zo besluit je dat sporten gewoon niets voor jou is. Maar misschien kan een Personal Trainer nemen hier iets aan veranderen…

Zeker bij de start van je sportieve journey. Een gediplomeerde trainer die, op jouw tempo, samen met jou aan je doelstelling werkt. Mét vaste afspraak in je agenda. Klinkt goed? We zetten graag op een rijtje welke voordelen je coach nog kan bieden:

1.Professioneel

Jij bepaalt je startpunt, jij weet hoeveel tijd je hebt. Een coach kan je helpen van daaruit efficiënt en effectief te trainen. Online vind je zoveel info dat je door het bos de bomen niet meer ziet? Je twijfelt over een correcte uitvoering van een oefening? Misschien heb je schrik voor blessures? Met een personal trainer werk je telkens op maat, want elk lichaam is uniek!

2.Persoonlijke touch (en mentor)

Een persoonlijk aanspreekpunt, iemand die perfect weet waar jij naartoe wilt. Een stok achter de deur, wanneer jij je motivatie dreigt te verliezen. Een personal trainer die gepassioneerd is in zijn job weet waar hij mee bezig is. Ieder persoon is verschillend en vraagt een verschillende aanpak. Je personal trainer zal je begeleiden om jouw uitdaging aan te gaan. Jouw lichaam, jouw regels! Heb je vandaag meer nood aan een recuperatietraining door een stressvolle dag op het werk? Je persoonlijke coach maakt er zijn hoofddoel van om jou zich goed in je vel te laten voelen.

3.Realistische doelstellingen

Iedereen wilt gewicht verliezen, buikspieren hebben en dat figuurtje klaarstomen voor de zomer. Jammer genoeg is dat niet altijd even gemakkelijk. Een magic pill bestaat niet! Soms heb je langer nodig om bepaalde doelstellingen te bereiken. Je coach is zich hiervan bewust en zal je erop duiden dat het een geleidelijk proces is en dat niets van zelf komt. Met een persoonlijk actieplan kan jij je verwachtingen écht in realitiet ombuigen.

4.Consistentie

Je kent dat wel, je praat jezelf de juiste moed in en je zegt dat je na het weekend effectief gaat beginnen bewegen. Want maandag is een ideale dag, toch!? 2 weken later is van dat extra bewegen nog niets in huis gekomen… Je personal trainer is je stok achter de deur, je extra motivatie. Hij zorgt ervoor dat je de teugels niet verliest. Ook ons onderbewustzijn speelt hier een rol. Als je een afspraak hebt met je personal trainer ben je meer geneigd om te gaan dan wanneer je enkel met jezelf een afspraak hebt.

Denk jij dat een Personal Trainer nemen iets voor jou is?