September zit erop. Hoog tijd dus om de zomer vaarwel te zeggen en die dagelijkse routine weer te kunnen opnemen. Maar hoe? Deze handige checklist helpt je bij de opstart én om vol te houden.

  1. Schrijf de ‘waarom’ op

Richt je op waarom je iets wilt veranderen, zo ben je je meer bewust van de positieve kanten die daarmee gepaard gaan. Neem nu het voornemen ‘meer dagelijkse beweging’, als je niet stilstaat bij het positieve effect op lange termijn, is een kleine tegenslag al voldoende om weer in je oude gewoontes te hervallen.

  1. Wees lief voor jezelf – overdrijven is nooit goed

Wees mild voor jezelf bij het opstellen van je goede voornemens. Elke kleine stap naar een gezonder levensstijl helpt! Altijd gezond eten is simpelweg niet vol te houden. Bouw voor jezelf dus gerust een zondigmomentje in, zo zijn veranderingen veel langer vol te houden. Wij zijn fan van de 80-20 regel. 80% van de tijd maak je gezonde en bewuste keuzes. 20% doe je gewoon lekker waar je zin in hebt!

  1. Maak een planning

Probeer sportmomentjes in te plannen in je agenda. Ooit al een meeting met collega’s overgeslagen? Of een etentje vergeten? Bijna nooit. Probeer dus ook beweging als afspraak met jezelf in te plannen. Zoek hierin een bepaalde gewoonte. Voorbeeld elke dinsdag rijd ik meteen na het werk door naar de gym. Of elke zondagochtend maak in een wandeling.

  1. Een probleem? Dan is er nu reeds een oplossing.

Wat was in het verleden een drempel om beweging of een gezonde levensstijl vol te houden? Hoe wil je dit obstakel in de toekomst vermijden?

Wat vond je van onze tips om je dagelijkse routine weer te kunnen opnemen? Laat het ons zeker weten. Succes!