Heb jij ook al vaak gehoord over het belang van een goede core? Maar wat is dat nu juist en wat zijn de voordelen van core?

Core, wat is dat?

De core is makkelijk gezegd je hele lichaam min armen en benen. Deze bestaat dus uit een hele boel spieren die de kern of het korset van je lichaam vormen:

  • rechte, schuine en diepe buikspieren
  • rechte en diepe rugspieren
  • grote en kleine bilspieren

Deze spieren helpen je bij dagelijkse bezigheden, zoals aankleden, het dragen van zware spullen, zitten, wandelen, draaien, …

Wat zijn de voordelen van een sterke core?

1.Betere houding

Een sterke core heeft een positieve invloed op je houding. Want we willen niet alleen nu mooi rechtop lopen, maar ook over 10 jaar! Een goede houding zorgt voor minder druk op de ruggengraat. Velen onder ons hebben een typische bureaujob, hierbij is het zeker belangrijk om actief te denken aan een rechte en geen gebogen positie. Door de core te trainen en sterkter te maken, zal dit steeds meer als comfortabel aanvoelen.

2.Blessurepreventie

Een sterke core en buikspieren beschermen o.a. je rug tijdens trainingen. Als de core te zwak is, moeten andere spieren overcompenseren, wat kan leiden tot spierpijn. Als de kern van je lichaam sterker is, kan het meer aan en zal je minder snel blessures oplopen.

3. Sexyness

Want stiekem vinden we dat ook allemaal belangrijk ???? . Goed ontwikkelde buikspieren zien er gewoon goed uit.

Oefenen, oefenen, oefenen

Annelies geeft graag enkele oefeningen mee die je makkelijk kan uitvoeren, je core zal in no time sterker worden. Succes!