Herken jij het ook? Vol goede moed start je met je sportieve voornemens. Je bent nog geen 4 weken bezig of je verliest je motivatie al. Want Netflix kijken is ook wel fijn en ach je ziet toch geen resultaat. Altijd hetzelfde blokje lopen, dezelfde toestellen in de gym, … best saai! En zo besluit je dat sporten gewoon niets voor jou is. Hier de voordelen van personal training:

Heb je al eens geprobeerd om met een personal trainer aan de slag te gaan? Weten wat je doet, met een actieplan je doelstelling tegemoet én een vaste afspraak in je agenda. Klinkt goed? Lees dan zeker verder welke voordelen een personal trainer je nog kan bieden:

  1. Professioneel

Als je samenwerkt met een personal trainer, dan werk je met iemand die exact weet hoe je anderen moet begeleiden. Twijfel je over een correcte uitvoering van een oefening? Misschien heb je schrik voor blessures? Een personal trainer kent de kneepjes van het vak en zal ervoor zorgen dat je de juiste houding aanneemt. Deze coach weet ook als geen ander hoe je gemotiveerd moet worden. Op die manier is het eenvoudiger om je persoonlijke doelstelling waar te maken.

  1. Persoonlijke touch

Een personal trainer die gepassioneerd is in zijn job weet waar hij mee bezig is. Ieder persoon is verschillend en vraagt een verschillende aanpak. Misschien train jij wel liever je armen om dat overtollig vet weg te werken? Of misschien wil je een marathon lopen volgend jaar?  De coach kent je door en door en zal je begeleiden om deze uitdaging aan te gaan. De schema’s die ze voor je maken zijn zeer persoonlijk opgesteld. Jouw lichaam, jouw regels!

  1. Persoonlijke mentor

Zoek je soms een steun en toeverlaat waar je eens een babbeltje mee kan maken, maar weet je niet waar je terechtkan? Een personal trainer is in de eerste plaats een mentor. Hij/zij tracht een persoonlijke band met je op te bouwen en zal altijd klaar staan voor je!
Tips nodig over voeding? Misschien zelfs over een persoonlijke kwestie thuis? Je persoonlijke coach maakt er zijn hoofddoel van om jou zich goed in je vel te laten voelen.

  1. Realistische doelstellingen

Iedereen wilt gewicht verliezen, buikspieren hebben en dat figuurtje klaarstomen voor de zomer. Jammer genoeg is het niet altijd even gemakkelijk. Soms heb je langer nodig om bepaalde doelstellingen te bereiken. Je coach is zich hiervan bewust en zal je erop duiden dat het een geleidelijk proces is en dat niets van zelf komt! Hij/zij werkt een aangepast actieplan voor je uit zodat jij je verwachtingen realistisch krijgt.

  1. Consistentie

Je kent dat wel, je praat jezelf de juiste moed in en je zegt dat je na het weekend effectief gaat beginnen bewegen. Uiteindelijk zijn weer 2 weken verder en denken we nog eens terug aan die goede intenties die we hadden een tijdje geleden. Met een personal trainer krijg je de kans zelfs niet om de teugels te laten vieren. Een personal trainer eist van je dat je loyaal blijft aan je sportieve doelstellingen. Opgeven is geen optie! Ook ons onderbewustzijn speelt hier een rol. Als je een afspraak hebt met je personal trainer ben je meer geneigd om te gaan dan wanneer je tegen jezelf zegt dat je moet gaan bewegen.

Wat vond je van de voordelen van een personal training? Iets voor jou?