Ik ben te moe, mijn kinderen slorpen al m’n energie op, ik volg een nieuwe reeks op tv… Iedereen weet het, sporten is goed voor lichaam en geest. Toch hebben we al snel een aantal excuses klaar om niet of niet vaak genoeg te sporten … Wij helpen jullie deze excuses te doorprikken. Dit is waarom jij niet meer beweegt:

 1. Afzien, het is niets voor mij
  Sporten associeer je meteen met zweten, spierpijn hebben, … kortom met afzien. Vervang het woord sporten eens door bewegen en misschien geeft het jou wel een ander gevoel. 30 minuten per dag bewegen is echt een aanrader! Dit kan makkelijk door onder de middag een blokje te wandelen met je collega, de lift te laten voor wat hij is en voortaan de trap te nemen.
 2. Ik heb geen energie over om te sporten
  Je job vraagt veel van je, je wilt tijd met de kinderen spenderen én je sociaal leven onderhouden. Waar nog energie vinden om te sporten? Wist je dat tijdens het bewegen vermoeidheid plaats maakt voor nieuwe energie? Actie dus! ????
 3. Ik hou sporten nooit vol
  Een belangrijke tip is om rustig op te bouwen. Als je te hard van stapel loopt is de kans op afkeer groter en loeren de blessures om de hoek. Een goede coach kan hierbij zeker helpen. Een sportmakker zoeken, heeft ook heel wat voordelen: je kan carpoolen, bij een dipje kan je sportbuddy je overtuigen toch mee te gaan en niet te vergeten, gedeeld leed is half leed.
 4. Sporten, het doet zoveel pijn
  Een goede warming up en cool down kunnen heel wat ellende voorkomen. Bij de warming up bereiden we het lichaam voor op de komende inspanning. Ook het hart moet zich geleidelijk kunnen aanpassen. Bij de cool down gebeurt het omgekeerde, je brengt je hartslag langzaamaan terug omlaag en neemt de tijd om melkzuren uit je lichaam te stretchen.
 1. Ik zie op de weegschaal geen verschil, ik stop dus beter met sporten
  Verwacht niet meteen de grootste wonderen. Een strak lichaam krijg je niet van tweemaal sporten. Wist je dat de eerste waarneembare veranderingen gemiddeld na zo’n 12 weken optreden? Intussen tijd kan je zeker genieten van de andere voordelen. Je voelt je beter in je vel, je hebt meer energie en je loopt beter gezind rond. Leuk, toch?
 2. Ik heb geen tijd om te sporten
  Natuurlijk heb je wél tijd om te sporten. Al eens gedacht aan je training als afspraak in je agenda te plannen? Probeer rustig te starten met bijvoorbeeld 2x 15 minuten per dag.
 3. Ik voel me niet zo lekker vandaag
  Als je met hevige koorts plat ligt, dan sport je best niet. Maar andere kleine pijntjes zoals een lichte verkoudheid, allergie of een kater zijn geen redenen. Zweten is een soort van ontgifting, het drijft de afvalstoffen, de stoffen die ons ziek maken uit ons lichaam. Vergeet ook niet dat tijdens het sporten endorfines vrijkomen die ons een gelukkig gevoel geven.

Geloof jij na het lezen van deze tips nog in jouw excuses?

Bedenk voor jezelf nog een extra reden om te gaan bewegen of beloon jezelf bij het behalen van je doelen. Zo wordt sporten nog leuker.

Veel succes!