Te weinig tijd om intensief te sporten, maar wil je toch fit zijn? Zoek je naar een leuke manier om calorieën te verbranden en snel resultaten te zien? Hou je van pittige uitdagingen en jezelf tot het uiterste drijven? Ontdek HIIT.

Heb je 3 keer ja geknikt?

Zo ja, hebben wij een perfecte en vooral super prikkelende oplossing voor jou! Onze HIIT (High Intensity Interval Training) – groepslessen zijn een persoonlijke uitdaging om de juiste combo te vinden tussen spieropbouw, conditie en vetverbranding en je zo perfect in je vel te voelen! HIIT houdt specifiek in dat we intensieve periodes gaan afwisselen met korte rustperiodes.

Wist je dat je door krachtig en intensief te trainen binnen een korte tijdspanne, je de spieren maximaal gaat aanspreken? Door de afwisselende hoge/lage intensiteit van de oefeningen gaan we ons metabolisme beter kunnen triggeren. De afwisselende oefeningen zorgen ervoor dat we sneller energie kunnen vrijmaken voor onze spieren. Als gevolg maken we onze spieren, inclusief onze hartspier sterker.

Het grote voordeel is dat je continue calorieën zult blijven verbranden. De maximuminspanningen laten je spieren langer in overdrive gaan. Dit wil zeggen dat je spieren na de sessie langer nodig hebben om te kunnen herstellen. Dit is het zogenaamde ‘after-burn’ effect. Je zal tot uren na de sessie nog steeds calorieën verbranden!

Naast de groepsles HIIT, zijn CrossBoxing en PinkBoxing ook erg intensieve lessen.  Al onze lessen hebben een duidelijke structuur en gaan opbouwend aan de slag. Ben je niet volledig bekend met het concept HIIT? Tijdens de les leggen we je bondig de juiste technieken, alsook het circuittraining parcours uit!

Voordelen van HIIT

+  Tijdbesparend en efficiënt voor mensen met een drukke agenda
+  Sneller resultaat door de hoge intensiteit van de oefeningen (calorieën verbranden)
+ Fysiologische voordelen zoals een verhoogde anaerobe conditie, een verhoogde aerobe conditie, een verbeterde bloedsuikerspiegelbalans en een verbetering in duurprestaties
+ ‘After-Burn’ effect: tot uren na de sessie blijf je calorieën verbranden
+ Ego Identity: drijf jezelf tot het uiterste en leer je lichaam kennen
+ Vooral veel plezier maken binnen de juiste omkadering

Wij zijn er zeker van dat wij samen met jou een hoger potentieel zullen bereiken!