“Toen ik begon bij Move To Happiness had ik een specifiek doel voor ogen: slagen voor de fysieke proeven van de geïntegreerde politie. Mijn droom is inspecteur bij de politie te worden. Ik dacht er al langer over om bij de politie te gaan, maar heb nooit effectief de stap gewaagd. Toen ik hoorde dat er een proef project ‘fast track’ gelanceerd werd, heb ik niet langer getwijfeld. Dit houdt in dat je al je proeven: fysieke, cognitieve, psychologische, selectiecommissie en medische controle in 2 weken aflegt, in de plaats van in maanden.  Redelijk intensief dus: leren voor de volgende proef zonder te weten of je de vorige proef überhaupt overleeft. De slaagkansen om de opleiding effectief te starten zijn zo’n 15 procent. Zijn de politieproeven hem gelukt?

Bij de start had ik wel wat twijfels, met mijn 106 kg moest ik op 5 weken tijd fit geraken voor de politieproeven, gewicht verliezen en aan spieren winnen. Maar als ik iets voor ogen heb, probeer ik kosten wat het kost mijn doel te bereiken. Op dat gebied heb ik echt een winnaarsmentaliteit! Dus ik besloot de sprong te wagen en begon m’n voorbereiding onder begeleiding bij Move To Happiness.

Over mijn huidige ervaring bij Move To Happiness kan ik kort zijn. TOP, vriendelijk, professioneel, propere zaal en moderne toestellen. 2 keer per week train ik met m’n persoonlijke trainingsschema in de fitnesszaal. Daarnaast neem ik 2 keer per week deel aan de Crossboxing. Een super leuke boksles zonder fysiek contact. Ideaal! Ook deze bokstraining heeft me zeker geholpen bij het behalen van m’n resultaten. Ik voelde al snel dat ik vooruitgang boekte: mijn broeksriem kon twee gaatjes dichter, mijn kleren werden te groot, … Ik ben daar zelf nogal nuchter in, ik word niet snel van m’n sokken geblazen. Maar Annelies, één van de coaches bij MTH, wees me op m’n knappe prestatie. Mijn resultaten waren volgens haar één van de betere die ze op zo’n korte tijd al had gezien. Na 5 weken wees de teller van de weegschaal 97 kg aan. 9 kg minder dan bij de start! Ik was goed op weg voor mijn politieproeven!

Na het zien van mijn fysieke transformatie heeft ook mijn vriendin de draad met sporten weer opgepikt.  Zij volgt groepslessen bij Move To Happiness.

1 oktober startte ik dan uiteindelijk aan de echte opleiding, deze duurt 12 maanden plus een probatiestage van 6 maanden. In de opleiding zit ook sport verwerkt. Maar ik wil er zelf voor blijven zorgen dat ik fit blijf en progressie blijf maken. Ik blijf ervoor gaan!” I will do this!!