Maak kennis met Siegfried. Hij doet ondertussen al zo’n 7 jaar aan fitness. Ontdek hier wat zijn motivatie is om aan fitness te doen!

“Als student ging ik regelmatig joggen. Ik wilde toen al langer starten met fitness, want ik wist dat het zeker iets voor mij zou zijn. Toen ik hoorde over een studentensportkaart ben ik meteen begonnen.

Ik herinner mij nog zeer goed de eerste keer dat ik resultaten zag, iets dat tegelijk voor motivatie en verslaving zorgde. Aangezien ik 18 jaar was en volop in ontwikkeling, kwamen de resultaten snel. Ik begon vet te verliezen en spieren te krijgen, ik was vertrokken…

Vandaag vind ik een olympische bar buigen het meest geweldige gevoel. Tijdens een deadlift geeft dat toch een extra stimulans. Zwaar liften, in het rood gaan, bloed laten pompen, geweldig gevoel.

Tegen mijn vrienden kan ik uren vertellen over welke invloed fitness heeft gehad en hoe het mijn leven heeft veranderd. Ik kan het iedereen aanbevelen! Ik heb enkel leuke ervaringen en je krijgt er een mooie vibe van.

Een fitnessvoorbeeld heb ik vroeger nooit gehad, ik keek toen altijd op naar jongens die groter en sterker waren dan ik. Maar naargelang mijn beeld veranderde over fitness was ik helemaal weg van de manier waarop Dwayne Johnson omgaat met fitness. Begrijp me niet verkeerd, de fysiek van Dwayne Johnson is niet mijn streefdoel. Maar de jeugdigheid, vrolijkheid en motivatie dat hij over fitness de wereld instuurt, vind ik geweldig. 

Mijn fysiek streefdoel is momenteel de fysiek van Power Joël, een Physiq apparel atleet. Niet monsterlijk breed maar definitie en kracht. 

Het leuke aan fitness is dat je kan blijven grenzen verleggen. Je legt je toe om bepaalde resultaten te bereiken, eens je die bereikt hebt, wil je altijd meer. Het wordt daardoor ook nooit saai, je kan je blijven pushen en blijven werken naar resultaat​Zo fitness ik voor kracht en definitie, tussendoor probeer ik tot een basisniveau van calisthenics te gaan. Dit vergt veel tijd maar de voldoening is eens zo groot.”

Wil je ook eens komen sporten bij Move To happiness? Vraag hier je proefpakket aan: