Voor ik ben beginnen sporten bij Move To Happiness was ik fan van zaken zoals ’t Afslankhuys. Omdat ik afspraken moest inplannen en je last minute zelf niet meer kon annuleren, was dit naar mijn gevoel het enige wat ik kon volhouden. Ik begin vaak met goeie moed aan een sport, maar na een halve week zakt de moed me al terug in de schoenen.

Ik heb moeite om me te kunnen blijven motiveren en om dan effectief te vertrekken naar de fitness. Zeker wanneer je gewoon een nummertje bent. Ook heb ik mij nog nergens echt goed of op m’n gemak gevoeld. Ik heb 2 jaar een abonnement betaald voor een andere fitness, waar ik uiteindelijk maar 2 keer effectief naar toe ben geweest. Ik voelde me daar helemaal niet goed en begreep niets van de toestellen haha. ????Mijn gedacht toen van fitness was eigenlijk gewoon dat het een bende ‘wannabe bodybuilders’ en ‘Instagram babes’ waren die 2x een oefening doen en dan een uurtje gaan poseren ???? Ik heb tot nu ook nooit begrepen waarom mensen meerdere keren per week gaan sporten na het werk of zelfs opstaan om te kunnen gaan sporten!?

Toen ik zag dat ik bij Move To happiness een 8-weken programma kon doen en daarna geen verder commitment had, besloot ik het toch nog eens te proberen.Met veel zenuwen ben ik de eerste dagen komen sporten maar uiteindelijk was dat helemaal niet nodig. Alles wordt heel goed uitgelegd en iedereen is zo lief bij Move To Happiness! ????

Mijn allereerste les Barre en BBB waren super spannend en zo grappig. Ik bakte er helemaal niets van (een groentje + lekker onhandig), ik wist helemaal niet wat ik moest doen en ik ben meerdere keren mezelf tegengekomen, wat een schandaal op vlak van conditie.????Gelukkig heeft iedereen me geholpen en ging het na een paar keer al veel beter. Ik vind het super leuk dat iedereen lacht of vriendelijk iets zegt, ik lach zelf constant en ben zelf heel enthousiast dus voor mij was dit zeker een hele grote plus!

Er was tijdens mijn 8-weken programma ook 1 team challenge. Het was zo leuk om te zien hoe iedereen gedreven was om zoveel mogelijk moves te halen, de zoektocht naar het gouden ei, de thema-avond in 90’s stijl, … Hoe meer ik kwam sporten, hoe meer gedreven ik werd en dat was voor de allereerste keer zo. 

Ook heb ik een en ander bijgeleerd dankzij de voedingsworkshop. Ik ben een heel moeilijke eter (lees: viesneus haha) waardoor mijn maaltijden qua variatie best wel beperkt zijn. Dankzij de voedingsworkshop probeer ik meer en andere dingen te proberen. Het ene is al wat meer een succes dan het andere.

Mijn eerste resultaten waren super goed, ook omdat ik mijn voeding hier en daar had aangepast. Mijn conditie ging er heel wat op vooruit, mijn vetpercentage was met 3% gezakt, mijn krachttesten waren echt veel beter. Ik was zo ongelofelijk trots!

De resultaten op het einde van de 8 weken waren in het algemeen ook nog in stijgende lijn tegenover de start. Ik ben in het tweede deel van mijn 8-weken programma ook net iets minder kunnen gaan sporten dus ik wist dat de resultaten net dat tikkeltje minder gestegen zouden zijn.

Maar in het algemeen ging alles er nog op vooruit, mijn lijf werd strakker, ik zag verschil aan mijn buik en rug (aan mijn bh-bandje), mijn conditie werd beter, ik voelde me ook effectief beter, …  dus ik was nog altijd een heel gelukkige madam! ????

Ik raad een 8 weken-programma dan ook aan voor iedereen die houdt van een leuke, moderne, frisse en enthousiaste fitness met of zonder persoonlijke aanpak. Voor mij was het doorslaggevend dat ik een 8-weken programma kon doen en daarna geen verder commitment had. Ik had steeds iemand waar ik terecht kon met mijn vragen, er werd geluisterd naar mij en rekeing gehouden met wat ik leuk vond en niet. Ik ben heel blij dat men in het begin mij heeft aangeraden om toch een beetje cardio te doen. Zonder Annelies had ik echt blijven focussen op shape, terwijl ik nu echt zin heb om fitter te worden (waarvoor 100x dank!).

Het is leuk dat je elke keer wanneer je binnenkomt, je gemotiveerd wordt door alle coaches. Ze kennen je bij je naam, doen een babbeltje, moedigen je aan… Jep, ik heb men plaats daar wel gevonden ????

Het is een club waar je je meteen thuis voelt. Doordat er twee verdiepen zijn, heb je nooit geen overvol gevoel.

Uiteindelijk ben ik begonnen met fitnessen omdat ik me niet meer kon motiveren om te gaan zwemmen in een veel te druk zwembad en omdat ik deze zomer voor het eerst met mijn vriend op reis ga en me niet goed in mijn vel voelde naast hem in bikini. Mijn vriend gaat al gedurende 2 jaar 5x per week naar de fitness en is echt gedreven en gemotiveerd in wat hij doet. Ik heb liggen klagen en zagen omdat ik het gewoon niet begreep dat alles en iedereen daarvoor moest wijken. Ik kon me niet inbeelden hoe je er een probleem over kon maken als je een keertje niet kon gaan sporten. Maar nu…Ik ben 2 maand geleden begonnen en intussen worden de rollen beetje bij beetje omgedraaid haha.Ik vraag om op zaterdagochtend op tijd op te staan om nog te kunnen gaan, op vrijdag wil ik standaard eerst nog gaan sporten voor we aan het weekend starten, … Wanneer ik niet effectief naar de fitness kan komen, sta ik thuis mee te springen voor tv op 1 van de Move To Happiness home work-outs.

Wanneer ik zelf meerdere keren per week niet kan gaan, word ik ondertussen zelf een mopperkont en probeer ik toch zoveel mogelijk te wijzigen en oplossingen te zoeken om toch te kunnen gaan. Als het aan mij lag kwam ik in die weken ook op zondag maar zo zot krijg ik mijn vriend nog niet.

Ondertussen is mijn programma afgelopen en ben ik gestart voor het komende anderhalf jaar. Ook wil ik zeker de les BBB wekelijks blijven meedoen.

& Hey, wat is er beter dan te werken aan je conditie/figuur en ondertussen je favo serie op Netflix te bingewatchen? Win-win! ????

In elk geval, tot straks! Na 2 weken heel wat minder te kunnen komen, kijk ik er echt naar uit om er terug volle bak te kunnen sporten !!!! Mijn nieuwe schema’s zijn echt de allerbeste tot nu toe!