“Ik had nooit gedacht dat ik dit ging zeggen maar thuis sporten is zoooo leuk en makkelijk: 5 minuten voor de start omkleden, matje uitrollen en ready set go!”

Lisa traint wekelijks met de Move To Happiness workouts. Hoe zij zich blijft motiveren van thuis uit lees je hier.

“Voor ik startte bij Move To Happiness heb ik even getwijfeld. Ik wilde al langer meer sporten, maar mijn grootste bezorgdheid was dat ik het niet ging volhouden en dat ik even goed geld in de vuilbak had kunnen gooien. Daarom overwoog ik even met een gratis app te starten. Maar omdat ik vroeger al groepslessen had gevolgd bij MTH Nijlen, had ik veel vertrouwen. Ze bieden altijd net dat extraatje aan. Het zijn geen losse fitnessoefeningen, wel leuke workouts op de beat van de muziek. De coaches kennen hun job, ik weet dat de workouts efficiënt zijn opgebouwd. Zo hebben ze bijvoorbeeld veel aandacht voor het juist uitvoeren van de oefeningen.

Ik had zin om erin te vliegen! Ik heb meteen de koe bij de horens gevat en een sportbuddy gezocht, namelijk mijn nicht. Zij was gelukkig heel enthousiast en zag het ook helemaal zitten om deel te nemen aan de workouts. Wij spreken nu wekelijks 1x af om te sporten.  Met een sportbuddy is het zo veel makkelijker om het vol te houden: je moedigt elkaar aan, heeft de ene geen zin dat pept de andere je op, je hebt plezier tijdens het sporten, …

En zo waren we vertrokken! De eerste twee lessen volgden we in de MTH club in Nijlen. Na twee lessen gingen we in lockdown. Ik dacht ‘Lap hé’, nu ben ik gemotiveerd en heb ik de smaak te pakken en moet ik alweer stoppen. Geen reden tot paniek zo bleek, want gelukkig heeft Move To Happiness een uitgebreid aanbod online workouts. De trainers van MTH hebben de kracht om zelfs via de computer er een geslaagde workout van te maken. Ze nemen de tijd om de oefeningen rustig en duidelijk uit te leggen, ze moedigen je aan, ze variëren de oefeningen doorheen de weken.

Toch miste ik iets. Ik vond het jammer dat ik mijn sportbuddy niet meer zag. Maar daar hebben we een oplossing op gevonden. Tijdens onze workout op maandag facetimen we met elkaar. Zo kunnen we elkaar nog steeds aanmoedigen en veel lachen tijdens de les. Bovendien staat onze workout zo in onze agenda’s ? Geen excuses meer! Na de workout heb ik altijd een voldaan gevoel. De combinatie van intens gesport te hebben en sociaal contact te hebben gehad (op een coronaproof methode , geeft me veel kracht om de week door te komen in deze heftige, moeilijke periode.

Ik ben iemand die vaak wandelt en jogt en daar ook heel erg van kan genieten. Het helpt me om mijn hoofd helemaal leeg te maken. Maar dat is niet zo intens als een workout. Hier ga je helemaal tot het uiterste en je hebt ook nog eens dubbel zoveel plezier. Het is eigenlijk de perfecte aanvulling. Op het einde van de week blik ik steeds met  een voldaan gevoel terug op m’n sportieve prestaties. Ik merk ook echt vooruitgang. Na de eerste deelname was ik echt kapot, nu is mijn uithoudingsvermogen verbeterd en kan ik de oefeningen langer volhouden. Alleen maar voordelen dus, happy dat ik voor MTH heb gekozen boven de gratis mogelijkheden!

Ik had nooit gedacht dat ik dit ging zeggen maar thuis sporten is zoooo leuk en makkelijk: je kleedt je 5 minuten voor de start om, je rolt je matje uit en ready set go! Je verliest helemaal geen tijd met verplaatsingen (en de bijkomende stress omdat je in de file staat en de les gaat beginnen). Wat ik ook enorm waardeer en apprecieer aan MTH is hun bijdrage in deze moeilijke Covid19-tijd. Wanneer we een livestream workout volgen in ‘ons kot’  betalen we maar de helft van de Coins dan wanneer we deze groepsles zouden volgen in de club ter plaatse.

Ik raad de home workouts aan aan iedereen die dat extraatje nodig heeft in zijn leven, die graag plezier beleeft tijdens het sporten, aan iedereen die zich fitter wil voelen, aan iedereen die ’s avonds met een voldaan gevoel wil gaan slapen, aan iedereen die zijn energiepeil wat hoger wil, aan jong en oud! Er is voor iedereen een geschikte workout beschikbaar bij MTH! De workouts zijn zo georganiseerd dat ze perfect vol te houden zijn. De oefeningen worden rustig en duidelijk uitgelegd zodat iedereen deze kan uitvoeren, op jouw eigen tempo.

Bovendien staat MTH nooit stil.  Ze zijn dag en nacht aan het brainstormen over hoe ze kunnen innoveren, hoe ze veranderingen kunnen inroepen die alleen maar beter zijn voor hun deelnemers. Dit alles maakt dat ze zich kunnen onderscheiden van andere aanbieders. Ik kan alleen maar zeggen: doe zo voort!

Wil jij net als Lisa thuis aan de slag?