Wil jij snel fit worden, zonder er al te veel tijd in te steken? Let’s HIIT it!

Tijd is een kostbaar gegeven. Vind jij het ook moeilijk om tijd en energie te vinden voor een hele workout? Je wilt wel resultaat, maar hebt geen tijd om 3x/week 1,5u in de gym door te brengen? Dus sport je maar niet? Nochtans is er een effectieve én leuke oplossing! HIIT trainingen.

Heb je al gehoord van HIIT (High Intensity Interval Training)? We wisselen korte maar krachtige momenten van inspanning (je hartslag zal serieus de hoogte ingaan) af met korte momenten van ontspanning. Volgens de wetenschap is het één van de beste manieren om gewicht te verliezen en conditie op te bouwen. En weet je waarom HIIT helemaal zo top is? Een sessie duurt maximum 30 tot 45 minuten! I-de-aal dus bij een drukke agenda!

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

HIIT geeft een boost aan je metabolisme.

Jezelf tot het uiterste pushen? Daar heeft je lichaam extra zuurstof voor nodig! Terwijl jij vermoeidnaar adem snakt, schakelt je metabolisme automatisch een versnelling hoger. Hierdoor verbrand je meer calorieën. Je metabolisme zal, ook na de workout, overuren draaien. Je blijft na de training nog lang calorieën verbranden. Zalig toch!

Time is money: Fast fit? Let’s HIIT!

Een HIIT workout duurt maximum 30 tot 45 minuten. Minder uren sporten zonder te moeten inleveren aan resultaat. Dat klinkt als muziek in onze oren! Verbeter in no time je conditie, explosiviteit en spieruithoudingsvermogen.

Beginner of gevorderd? Push jezelf tot het uiterste!

Pittig wordt het sowieso. Maar HIIT kan je ten allen tijden aanpassen je niveau. Push jezelf tot het uiterste en verleg je fysieke grenzen, maar luister ook naar je lichaam.

Conditie verbeteren zonder spiermassa in te leveren.

Kiezen is verliezen. Maar niet bij HIIT, want het blijkt er namelijk voor te zorgen dat je vet kan verbrander zonder spiermassa te verliezen.

Fun, fun, fun!

Hard werken, zweten en puffen, maar door de afwisseling en variatie nooit een saai moment.

Wat denk jij? Snel fit worden? Als we het goed hebben is dit dus een win-win-win-win-winsituatie.

Maak onbeperkt gebruik van alle fitnessfaciliteiten