Hi babymama! Proficiat! ❤️ Wat een leuke tijd hé!? Maar heb jij ook honderden vragen als het op workouts aankomt? Dat had ik in het begin van mijn zwangerschap ook. Je wilt wel blijven sporten, maar hoe? Welke oefeningen zijn goed en welke vermijd je beter, … Heel wat googlesearch en gesprekken met specialisten later, deel ik graag mijn workoutroutine en persoonlijke bevindingen. 

Mijn grootste tip: luister naar je lichaam, nu meer dan ooit. Wees niet te streng voor jezelf. 

Onze workouts en deze tips gelden in het algemeen en zijn niet geschreven door dokters. Het is altijd aangeraden met je dokter te bekijken of sporten in jouw persoonlijk geval ok is en waar jij best op let. 

Ik volg momenteel het online beachproof programma van Move To Happiness, mits enkele aanpassingen. 

Op maandag en zaterdag houd ik me aan de planning (BBB & Booty). Waar ik op let;

  • Burpees, jumping jacks en andere intensieve cardio oefeningen sla ik over. (En I know, Jenny kan er wat van ???‍♀️ ) Soms doe ik de oefening op lage intensiteit. Van een jumping squat maak ik een gewone squat. High knees vervang ik door m’n knieën één voor één op te heffen. Maar psst… nog vaker, neem ik deze momentjes om even bij te komen en gun ik mezelf een extra drink (of plas ?) pauze. 
  • Rechte buikspieren train je beter niet meer. Deze oefeningen kan je vervangen door oefeningen voor de schuine buikspieren. In de loop van de workouts krijg je hiervoor heel wat inspiratie. Planken kan je makkelijker maken door je handen op een verhoogje te plaatsen. Bijvoorbeeld op je zetel. 
  • Doe zeker alle arm oefeningen gemotiveerd mee! Naar verluidt gaan we deze spieren nog vaak nodig hebben ?.

De burn op woensdag vervang ik door een sessie Yin Yoga (te vinden onder on demand workouts op het MTH platform). ?‍♀️

Ook hier is het aangeraden voorzichtig te zijn met sommige oefeningen. Luister altijd naar je lichaam. Pijn is geen goed idee. Stretch dan iets minder ver en zorg dat je kan genieten van de ontspanning:

  • Probeer geen druk op je buik te zetten. Doe dus geen houdingen vanuit buiklig en vermijd vooroverbuigen waardoor je buik niet voldoende ruimte heeft. Wees voorzichtig met draaiingen en maak alle bewegingen rustig en klein. 
  • Op je rug liggen is niet altijd een goed idee. Doe de oefening op je zij of leg een kussen onder je bil.

Op donderdag staat er een bonusworkout op de planning. Doe waar jij je goed bij voelt, zonder verplichtingen. Ik probeer deze dag wel steeds actief te beleven. Of ik streef naar 10.000 stappen of ik doe een extra korte workout uit de on demand bibliotheek. Van de quick shape workouts kies je best één van volgende sessies en houd rekening met bovenstaande tips.

  • 12 min full body
  • 9 min booty workout
  • 7 min booty workout

Geniet van deze mooie periode! 

Love

Valérie