Het is november. Het zomeruur ging over naar het winteruur, de dagen zijn korter en de nachten langer. De “donkere dagen” zijn officieel aangebroken. Die donkere dagen zorgen er ook voor dat we niet altijd even veel zin en energie meer hebben om te gaan sporten. Herkenbaar? Dan is een workout buddy misschien wel iets voor jou! We leggen jou graag uit hoe deze persoon voor extra motivatie kan zorgen en hoe dit een positieve invloed heeft op jouw mentaal welzijn.

Sporten met een workout buddy is leuker

Sporten met een workout buddy is veel leuker. Doordat je tijdens je workouts kan praten en lachen met iemand die je kent, vermindert het serieuze tintje aan sporten. Het is een goede manier om je gedachten te verzetten en om gewoon een leuke tijd te hebben!

Een workout buddy pusht je net dat tikkeltje harder

Het is effectief bewezen dat je sporten langer volhoudt door samen te trainen. Een workout buddy zorgt voor een positieve druk, waardoor je zelf consistenter zal zijn in je sportroutine. Niet alleen ga je consistentie krijgen in je sportroutine, je gaat ook je eigen grenzen verleggen en misschien toch maar eens voor een zwaardere workout gaan. Ga dus maar snel een workout buddy zoeken. 😉

Een workout buddy maakt het lastiger om je workout af te zeggen

Naast het feit dat een workout buddy je pusht om net dat tikkeltje verder te gaan, zorgt deze persoon er ook voor dat het lastiger wordt om je workout af te zeggen. Want afspraken met buddies zeg je niet af, toch? En geen workouts overslaan zorgt ervoor dat jij weer sneller bij jouw persoonlijke doelen komt. Een echte win-win als je het ons vraagt!

Een workout buddy heeft een positieve invloed op je mentaal welzijn

Donkere dagen kunnen voor heel wat mensen een deprimerend gevoel naar voren brengen. ’s Morgens is het nog lang donker en ook ’s avonds is de zon weer snel weg. Het feit dat het in België en Nederland dan ook nog eens vaak regent, maakt de situatie er niet beter op. Dat deprimerend gevoel kan er dus voor zorgen dat je nergens zin in hebt en ook je workouts gewoon liever overslaat. 

Een workout buddy brengt daar verandering in. Deze persoon motiveert je om samen met hem/haar te gaan sporten, waardoor je meer energie krijgt. Maar alleen al het gezelschap geeft je een fijn gevoel dat je zeker kan gebruiken tijdens deze donkere periode!

Wil jij dus zeker blijven sporten, maar zoek je naar een manier om dit te kunnen volhouden op momenten dat je er echt geen zin in hebt? Dan raden wij jou zeker aan om een workout buddy te zoeken en in onze gym of bij jou thuis aan de slag te gaan met onze workouts!