Merk je dat je energielevel niet meer is wat het was en ben je die extra coronakilo’s ook beu? Wil je graag beginnen te sporten, maar heb je geen plan? Zoek je online gewoon wat workouts op? Sporten zonder een duidelijk plan is eigenlijk geen goed idee, want op deze manier loop je heel wat resultaten mis. Wij leggen je uit hoe dit komt en we geven meteen ook een aantal tips mee. 

Moeilijk vol te houden

Je workouts op willekeurige momenten doen, zorgt niet echt voor structuur. Hierdoor is het veel moeilijker om het sporten vol te houden. Door enkele vaste sportmomenten in je agenda aan te duiden, creëer je structuur. Dit zorgt dan weer voor een houvast en zorgt er ook voor dat je sneller gaat wennen aan je levensstijl én deze dus ook makkelijker volhoudt. 

Door je workouts niet in te plannen, ga je merken dat er al sneller iets tussen kan komen. Het probleem is dan ook dat je sneller zegt: “Ik doe het wel een andere keer”. Maar eerlijk, doen we het dan ook echt een andere keer? Van uitstel komt afstel en hierdoor ben je voor je het weet alweer volledig gestopt met sporten. Plannen is dus de boodschap!

Meer rustdagen dan “sportdagen”

Je zegt tegen jezelf dat je gaat sporten, maar uiteindelijk komt het er niet van. Herkenbaar? Dat komt omdat je je sportmomenten niet inplant. Door je workouts in te plannen, kan je ook rustdagen inplannen. Op deze manier zorg je ook weer voor een vast stramien, waar je je makkelijker aan kan houden.

Moeilijker om je doelen te bereiken

Iedereen die begint met sporten heeft een bepaald doel voor ogen. Wil je aan je conditie werken, wil je afvallen of wil je je gewoon fitter voelen? Met een plan heb je zicht op hoe en wanneer jij je doel zal bereiken. Planning geeft richting aan jouw fit journey. Al deze doelen zijn veel moeilijker te behalen wanneer je begint met sporten zonder een duidelijk plan. 

Konden we je overtuigen om een duidelijk plan op te stellen voor je begint met sporten? Of kan je hier wat hulp bij gebruiken? Plan dan hier je afspraak met Justijn via Personal Move en hij stelt voor jou een plan op maat op. Zo behaal jij in no time jouw persoonlijke doelen!

Wil je liever van thuis uit werken aan je lichaam? Ook dan kunnen wij jou helpen! Ons beachproof programma bevat een kant-en-klaar schema dat wij voor jou opstelden. Het enige wat jij moet doen, is het schema volgen en je zal versteld staan van het resultaat! Start hier jouw Beachproof programma!