De Week van het Werkgeluk: 5 tips om werkgeluk op de werkvloer te boosten!

Steeds meer bedrijven zien het belang in van gelukkige en gemotiveerde medewerkers. Ze zijn nu eenmaal het fundament van elke succesvolle organisatie. Om hun medewerkers in de bloemetjes te zetten, vieren bedrijven dan ook steeds vaker de ‘Week van het Werkgeluk’. Move To Happiness geeft je 5 tips om van de Week van het Werkgeluk een succes te maken, zodat je medewerkers een week vol plezier, productiviteit en voldoening tegemoet gaan.

Tip 1: Waardeer en erken

Begin de Week van het Werkgeluk door je waardering en erkenning uit te drukken voor je collega’s. Dat kan door een complimentendag te organiseren waarbij iedereen bijvoorbeeld vijf complimenten geeft aan de andere collega’s. Iedereen vindt het fijn als hij of zij positieve feedback krijgt. Of zorg voor een kleine attentie voor elke medewerker met een bedankkaartje.

Tip 2: Prioriteer welzijn

Initiatieven rond welzijn en geestelijke gezondheid winnen steeds meer aan belang in onze maatschappij. Zet het welzijn van je medewerkers voorop, en start met initiatieven die je ook na de Week van het Werkgeluk nog kan toepassen. Wil je één van onze experten een onsite workshop laten geven? Bijvoorbeeld dr. Inge Declercq of Michaël Sels? Let us know! 

Tip 3: Organiseer een teamactiviteit

Niet is beter om de collegialiteit aan te wakkeren, dan door samen een activiteit te ondernemen. Organiseer je eigen kermis, quiz, voetbaltornooi of escape room om zo de band tussen collega’s te versterken. Zo’n teambuilding is niet alleen goed voor de sfeer onderling. Het bevordert ook het vertrouwen tussen de medewerkers onderling, en zorgt voor een meer open communicatie in je team.

Tip 4: Work-life balance

Erken het belang van een goede balans tussen werk- en privéleven door een volledige dag in het teken van flexibiliteit op de werkplek te zetten. Hoewel telewerk ondertussen bij de meeste bedrijven ingeburgerd is, kan je misschien voor één keer iets extra speciaals doen. Zorg bijvoorbeeld voor leuke en originele flexwerkplekken voor een dag. Wie zou er nu niet een dagje vanuit de Zoo of een pretpark willen werken?

Tip 5: Vier mijlpalen

Eindig de Week van het Werkgeluk door enkele mijlpalen of persoonlijke succesverhalen van je medewerkers in de kijker te zetten. Geef iedereen die 5, 10 of misschien zelfs al 30 jaar werkt een kleine attentie. Of organiseer een afsluitende ceremonie waarbij je succesverhalen deelt, en meteen ook nieuwe doelen voor de toekomst stelt. Zo versterk je het collectieve gevoel van trots, en motiveer jej iedereen om er opnieuw een jaar tegenaan te gaan

Gelukkige en tevreden medewerkers presteren over het algemeen beter, en zijn vaak meer betrokken bij de organisatie waarvoor ze werken. En dat zal op termijn ook het succes en de welvaart van je organisatie ten goede komen. De Week van het Werkgeluk is dan ook een ideaal moment om een aangename werkomgeving te creëren waar medewerkers zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen.

Hoe dienstenbedrijf Accenture zijn ESG-doelen haalt dankzij Move To Happiness

Accenture is een wereldwijd dienstenbedrijf dat oplossingen aanbiedt in strategie, advies,...

Read More >

Duidelijk sociaal beleid bij AZ Herentals dankzij Move To Happiness

Het AZ Herentals is een modern en dynamisch ziekenhuis en biedt professionele basiszorg aan de...

Read More >

Borealis: toonaangevende chemiespeler met oog voor ‘People en Culture’

Borealis is een wereldwijde toonaangevende speler in de chemiesector. Naast hun gewone...

Read More >