Borealis: toonaangevende chemiespeler met oog voor ‘People en Culture’

Borealis is een wereldwijde toonaangevende speler in de chemiesector. Naast hun gewone werkzaamheden, vinden ze het belangrijk om in te zetten op hun eigen medewerkers. Zo lanceerde het bedrijf in 2016 al haar eerste wellbeing concepten, en transformeerden ze in de zomer van 2022 hun HR-afdeling naar de afdeling ‘People & Culture’. Met die naamswijziging, keren ze bij Borealis terug naar de kern van hun bedrijf: de mensen.

Brede aanbod doorslaggevend

Bij Borealis staan de mensen binnen het bedrijf op de eerste plaats. Zo kunnen medewerkers één-op-één begeleiding aanvragen voor zowel werk- als privé gerelateerde zaken, en er worden specifieke opleidingen over welzijn georganiseerd. Toch kan het altijd nog beter.

“Toen Move To Happiness op onze radar kwam, was ik persoonlijk meteen overtuigd”, zegt Dorien Timmermans, Head of Talent Acquisition bij Borealis. “Waar ik het meest van onder de indruk ben, is het brede aanbod. Want als organisatie ligt dààr de grootste uitdaging. De brede scope (mentaal, fysiek én sociaal) van wellbeing dekken, is geen eenvoudige klus. Naast het enthousiasme waren er binnen het managementteam wel enkele twijfels over hoe onze medewerkers aan de slag zouden gaan met online content. Hoe zou het productieteam, dat geen volledige dag achter de pc zit, dit onthalen? Ging de drempel voor hen niet te hoog zijn?”

Individuele aanpak

Uiteindelijk bleken het ongegronde zorgen te zijn. De handige ‘plug & play’- aanpak van Move To Happiness sloeg meteen aan.

“Wellbeing blijft voor velen een containerbegrip dat al snel een zwaarbeladen betekenis krijgt”, zegt Dorien. “Met ons ‘Happy Deal’ concept (een knipoog naar de ‘Happy Meal’) hebben we op een frisse en positieve manier van een eerder reactief beleid de switch gemaakt naar een meer proactief beleid. In dat straatje past Move To Happiness, met haar gebruiksvriendelijke ‘Netflix van Wellbeing,’ perfect.”

In de eerste resultaten werd vrij snel duidelijk dat veel meer bedienden zich inschreven op het platform ten opzichte van het productiepersoneel. Om ook hen te betrekken in het verhaal, organiseerde Move To Happiness samen met Borealis een extra workshop met Dr. Inge Declercq. Daar werden tips gedeeld over hoe je je slaap kan boosten als je in shiften werkt. Een topic op maat van de doelgroep. Door ook offline workshops te organiseren, verkleint de drempel, en wordt de stap naar het platform makkelijker.

Hoog engagement

Tijdens een maandelijkse statusmeeting worden onder meer de activatiegraad en populaire thema’s van de afgelopen maanden besproken. De inzichten die daaruit volgen, worden meteen opgepikt door Move To Happiness om zo het verdere succes te vergroten. “We zijn ons er sterk van bewust dat het succes van het programma grotendeels bepaald wordt door het engagement van de deelnemende medewerkers”, aldus Kenneth Van Daele, CEO bij Move To Happiness. “Er wordt dan ook snel geschakeld om de feedback van onze klanten zo snel mogelijk te verwerken.”

Dorien Timmermans vult aan: “Ondertussen is 47% van onze medewerkers aanwezig op het platform, interageren ze met de video’s, testen en E-Books die ze daar vinden. Dat cijfer ligt mooi in lijn ligt met de vooropgestelde targets. We zien ook steeds vaker hoe onze medewerkers elkaar inspireren. Zo worden er ondertussen meetings actief afgesloten met een beweegtussendoortje. En die evolutie zie ik alleen maar verder doorgetrokken worden. Ik kijk met plezier naar de toekomst, want er staan nog leuke activiteiten op de planning om dit percentage samen met Move To Happiness verder omhoog te brengen.”

Hoe dienstenbedrijf Accenture zijn ESG-doelen haalt dankzij Move To Happiness

Accenture is een wereldwijd dienstenbedrijf dat oplossingen aanbiedt in strategie, advies,...

Read More >

Duidelijk sociaal beleid bij AZ Herentals dankzij Move To Happiness

Het AZ Herentals is een modern en dynamisch ziekenhuis en biedt professionele basiszorg aan de...

Read More >

Borealis: toonaangevende chemiespeler met oog voor ‘People en Culture’

Borealis is een wereldwijde toonaangevende speler in de chemiesector. Naast hun gewone...

Read More >