ESG activiteiten - hoe bereik je zoveel mogelijk medewerkers?

In tijden van hoge werkdruk, telewerk en meeting-hoppen, is wellbeing en social impact meer dan ooit actueel. Aan initiatieven en -activiteiten geen gebrek bij de meeste bedrijven! Maar hoe betrek je zoveel mogelijk medewerkers? Hoe kan je het engagement optrekken? Hoe zorg je ervoor dat je initiatieven niet alleen leuk en nuttig zijn, maar ook aansluiten bij de behoeften en interesses van je medewerkers?

Tip 1: Niet perfect, maar uniek

Maak je ESG initiatieven divers en flexibel. Niet elke medewerker heeft dezelfde behoeften, voorkeuren en leerstijlen. Sommigen houden van sporten, anderen van mediteren of gezonde voeding. Sommigen zijn geïnteresseerd in diversiteit en inclusie. Anderen vinden duurzaamheid zeer belangrijk. Sommigen leren graag in groep, anderen liever individueel. Sommigen hebben behoefte aan regelmaat, anderen aan variatie. Probeer daarom te variëren in zowel inhoud als vorm: bied verschillende soorten activiteiten aan, zoals workshops, webinars, challenges, games, video’s, etc. Laat je medewerkers zelf kiezen welke activiteiten ze willen volgen, wanneer en hoe. Geef hen ook de optie om hun eigen tempo en niveau te bepalen.

AZ Herentals heeft in Move To Happiness de perfecte partner gevonden om haar medewerkers van een breed aanbod te voorzien.

“MTH biedt ons een overkoepelende oplossing met zowel focus op emotioneel als lichamelijk welzijn. Dit allemaal binnen een structuur waarbij medewerkers individueel plaats– en tijdsonafhankelijk van de ESG content gebruik kunnen maken. – Wim Gys, HR-directeur bij AZ Herentals

Meer weten over de brede content van experts als dr. Inge Declercq, Michaël Sels, Ann De Bisschop, … die je op het Move To Happiness-platform kan vinden? Bekijk het hier. 

 

Tip2 : Easy-to-use is geen trendwoord

Maak het makkelijk. Zorg ervoor dat je social impact initiatieven laagdrempelig en toegankelijk zijn. Vermijd 100 verschillende tools en platformen. Zorg dat de go to voor medewerkers zeer duidelijk is.

Tip 3: Onbekend maakt onbemind

Communiceer duidelijk en regelmatig over je initiatieven. Een van de grootste valkuilen van initiatieven is dat ze onvoldoende bekend of zichtbaar zijn bij je medewerkers. Als je wilt dat je medewerkers deelnemen aan je initiatieven, moet je hen eerst informeren en enthousiasmeren over wat je aanbiedt en waarom. Communiceer dus duidelijk en regelmatig over je ESG initiatieven via verschillende kanalen, zoals e-mail, intranet, nieuwsbrief, social media, etc.

Move To Happiness-klanten ontvangen maandelijks een kant-en-klare toolkit.

Tip 4: See things from different points of view

Betrek je medewerkers bij het ontwerpen en uitvoeren van je ESG initiatieven. Niemand weet beter wat je medewerkers nodig hebben dan zijzelf. Vraag hen dus naar hun mening, ideeën en feedback over wat ze willen en verwachten op het gebied van welzijn, sustainability, ....

Deze grafiek toont de best bekeken Move To Happiness programma’s. Had jij verwacht dat Emo-eten zo hoog zou scoren? Het is van onschatbare waarde om je in de schoenen van je medewerkers te plaatsen.

 

Tip 5: Meten is weten

Welke uitdagingen spelen bij je medewerkers? Welke HR-acties zijn nu relevant? Tracht een continue zicht te hebben op de situatie van je medewerkers. Helaas blijven enquêtes en bevragingen slechts een momentopname. Bovendien zijn de antwoorden vaak subjectief gekleurd. Real time data kan je objectieve inzichten geven om de strategie blijvend te optimaliseren.

Jouw bedrijfsuitdagingen bespreken? Meer weten over hoe Move To Happiness ESG tot leven brengt? 

We bieden graag een gratis en vrijblijvend advies gesprek aan!

 

Hoe dienstenbedrijf Accenture zijn ESG-doelen haalt dankzij Move To Happiness

Accenture is een wereldwijd dienstenbedrijf dat oplossingen aanbiedt in strategie, advies,...

Read More >

Duidelijk sociaal beleid bij AZ Herentals dankzij Move To Happiness

Het AZ Herentals is een modern en dynamisch ziekenhuis en biedt professionele basiszorg aan de...

Read More >

Borealis: toonaangevende chemiespeler met oog voor ‘People en Culture’

Borealis is een wereldwijde toonaangevende speler in de chemiesector. Naast hun gewone...

Read More >