Van war for talent naar love for talent

Het belang van intrinsieke motivatie en ontwikkeling

De arbeidsmarkt kraakt. In een wereld waar de 'War for Talent' woedt, wordt het aantrekken en behouden van getalenteerde individuen een steeds grotere uitdaging voor bedrijven. De arbeidsmarkt is competitiever dan ooit tevoren, met bedrijven die naar buiten lonken met aantrekkelijke bonussen en arbeidsvoorwaarden. Maar zijn deze externe prikkels echt de sleutel tot langdurig succes? En wat met de nieuwe generatie die de arbeidsmarkt betreedt. Hoe kijken zij naar hun toekomstige werkgever?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om talent te lokken met geld en materiële voordelen, zijn deze tactieken vaak slechts een kortetermijnoplossing. Medewerkers die alleen worden aangetrokken door extrinsieke beloningen, zullen net zo snel vertrekken als een concurrerend bedrijf een beter aanbod doet. Deze medewerkers voeren hun taken uit zonder echt betrokken te zijn, zonder passie voor hun rol of het bedrijf waarvoor ze werken. Zeker gen Z vindt die intrinsieke motivatie zeer belangrijker. Als de waarden van het bedrijf overeenkomen met die van hen, lopen ze graag die extra mile. Geloof ons!

Cultuur van waardering en groei

Maar wat is dan de sleutel tot het bouwen van een team dat gedijt en groeit in een organisatie? Het antwoord ligt in het cultiveren van een cultuur van waardering en groei - een cultuur waarin talent niet alleen wordt aangetrokken door de belofte van materiële beloningen, maar ook door een dieper gevoel van doel en verbondenheid.

Het begint met het intrinsiek motiveren van medewerkers. Dit betekent hen laten zien dat ze niet slechts een schakel in de ketting zijn, maar dat ze een waardevolle bijdrage leveren aan het grotere geheel. Door regelmatig erkenning te geven voor hun inspanningen en prestaties, voelen medewerkers zich gewaardeerd en gemotiveerd om verder te gaan dan hun takenlijstje. Ze zien de positieve impact die ze kunnen hebben op het product, de dienst of de klant, en voelen zich verbonden met de missie van het bedrijf.

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

Een ander essentieel element van een cultuur van waardering en groei is het bieden van mogelijkheden voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling. Wist je dat 32% van generation Z betere ontwikkelingsmogelijkheden een doorslaggevende factor vindt om van job te veranderen? Het gaat niet alleen om het verwerven van nieuwe vaardigheden die relevant zijn voor het werk, maar ook om het aanmoedigen van persoonlijke groei en welzijn. Door medewerkers te ondersteunen bij het nastreven van hun individuele doelen, of het nu gaat om het volgen van cursussen buiten het werk, het deelnemen aan mentorprogramma's of het bevorderen van een gezonde balans tussen werk en privé, laat een bedrijf zien dat het zich bekommert om het welzijn van zijn mensen.

Door zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, creëert een bedrijf een omgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en zichzelf kunnen ontplooien op alle niveaus. Dit resulteert niet alleen in meer betrokkenheid en tevredenheid op de werkvloer, maar het versterkt ook de loyaliteit en het gevoel van verbondenheid van medewerkers met het bedrijf. Het stelt hen in staat om hun volledige potentieel te benutten, niet alleen als werknemers, maar ook als individuen, wat leidt tot een win-win situatie voor zowel de medewerkers als het bedrijf als geheel.

 

Move To Happiness biedt daarom een centraal platform om sociale initiatieven te hosten. Move To Happiness creëerde een voorbeeld jaarplan met meer dan 15 SDG campagnes en bijhorende impact metingen. Benieuwd? Je kan het jaarplan, getest en bewezen bij meer dan 7.000 medewerkers bij grote bedrijven zoals Accenture, Nyrstar... hier downloaden.

 

 

Hoe dienstenbedrijf Accenture zijn ESG-doelen haalt dankzij Move To Happiness

Accenture is een wereldwijd dienstenbedrijf dat oplossingen aanbiedt in strategie, advies,...

Read More >

Duidelijk sociaal beleid bij AZ Herentals dankzij Move To Happiness

Het AZ Herentals is een modern en dynamisch ziekenhuis en biedt professionele basiszorg aan de...

Read More >

Borealis: toonaangevende chemiespeler met oog voor ‘People en Culture’

Borealis is een wereldwijde toonaangevende speler in de chemiesector. Naast hun gewone...

Read More >