Hoe dienstenbedrijf Accenture zijn ESG-doelen haalt dankzij Move To Happiness

Accenture is een wereldwijd dienstenbedrijf dat oplossingen aanbiedt in strategie, advies, digitaal, technologie en outsourcing. Het is als het ware een knooppunt tussen business en technologie, en helpt hun klanten bij het verbeteren van hun performantie, en om een duurzame meerwaarde te creëren voor belanghebbenden. Accenture is aanwezig in meer dan 120 landen, en telt ruim 743.000 medewerkers. Een goed intern beleid is dus van algemeen belang om die allemaal tevreden te houden.

De eerste connectie tussen Accenture en Move To Happiness was eerder toevallig. Via een tip van iemand buitenaf, kwam het dienstebedrijf viavia uit bij het platform van Move To Happiness. De match tussen beide bedrijven was meteen duidelijk. Accenture was op globaal niveau zelf al bezig met een eigen welzijns- en ESG-beleid. Daarin sporen ze onder meer hun medewerkers aan om gezonder te leven, bieden ze opleidingen aan, en is er begeleiding voor nieuwe medewerkers. Het bestaande beleid sloot perfect aan bij de verschillende programma’s en pijlers die Move To Happiness heeft uitgewerkt binnen de S-pijler van ESG.

Meer duidelijkheid

Echter, binnen het sociale beleid van Accenture waren er nog bepaalde hick ups. Men ondervond problemen bij het centraliseren en op elkaar afstemmen van de verschillende streams. Het feit dat iedere stream apart communiceerde, zorgde voor onduidelijkheid bij de medewerkers van Accenture, omdat ze niet wisten waar ze alle informatie juist konden vinden.

“Eigenlijk werkten we allemaal op een eiland. Iedereen was wel met zijn/haar stream bezig, maar we wisten vaak van elkaar niet wat dat was. Elk team had bijvoorbeeld zijn eigen mailinglijsten om hun beleid te delen”, zegt Jasper Flachs, Co-Teamlead van het We Empower Move-Eat-Feel team binnen Accenture Belgium. “Met de komst van Move To Happiness zijn wij die spreekwoordelijke silo’s aan het doorbreken. Voortaan zal er een focus liggen op de samenwerking over de streams heen, met als doel het beter weten van elkaar waar iedere stream op focust. Hierdoor proberen we ons beleid veel zichtbaarder te laten worden doorheen onze organisatie. Uiteraard zijn nog niet alle pijnpunten weg, maar we zijn er wel van overtuigd dat die stilletjes aan zullen verdwijnen.”

Voor Move To Happiness, werkte Accenture samen met een andere partner die meer focuste op de activatie van een kleine subset van medewerkers. Hier bleef het engagement onder de medewerkers vrij beperkt. “Dat engagement is voor ons toch heel belangrijk. We willen dat iedereen betrokken is bij wat we doen. Move To Happiness zet daar bijvoorbeeld extra op in, wat extra fijn is”, haalt Jasper aan.

“We zijn ook altijd op zoek naar iets vernieuwends, en voor ons was het ook belangrijk om zelf inspraak te hebben in onze samenwerkingen met andere bedrijven. Bij Move To Happiness kan dat allemaal. Zo bouwen we samen aan het platform voor onze medewerkers. Van de losse workshops of events van vroeger, zijn we naar een totaalaanpak gegaan. En naast engagement, wordt er nu ook ingezet op communicatie en educatie. Iets wat we onze medewerkers ook zeker willen aanbieden.”

Flexibiliteit als pluspunt

Accenture werkt sinds begin 2023 samen met Move To Happiness, en tijdens die periode is er al heel wat gebeurd. Zo zorgde Move To Happiness voor de de praktische zaken bij events zoals de 20 km van Brussel en de Antwerp 10 Miles. Medewerkers van Accenture konden vanaf hun inschrijving ook rekenen op de begeleiding van een loopcoach. Anderen die misschien minder fan zijn van lopen, kunnen dan weer elke maand een rustgevende yogasessie bijwonen. Ook Accenture is erg tevreden met hoe de samenwerking loopt.

Jasper pikt in: “Move To Happiness was van in het begin helemaal mee met wat er allemaal intern bij ons beweegt. Als we dan specifiek kijken naar dit jaar bijvoorbeeld, werken ze met ons samen om naast events als de Antwerp 10 Miles ook onze verschillende pillars verder te centraliseren en op elkaar af te stemmen.”

“Daarnaast is er binnen hun team en platform een enorme flexibiliteit, net wat we nodig hadden en zochten in een partner. Dat vertaalt zich onder meer in een 24/7- beschikbaarheid als we vragen hebben. Maar ze passen ook met plezier hun algemene communicatie aan onze waarden en normen aan. Ze denken duidelijk mee op alle niveaus, en proberen onze externe partner voor het uitbouwen van onze ESG-strategie te worden in samenwerking met ons intern team. Een geslaagde samenwerking dus”, besluit Jasper.

Ben je benieuwd of jouw bedrijf ook baat heeft bij het ESG-beleid van Move To Happiness? Boek dan hier je gratis adviesgesprek in.

Hoe dienstenbedrijf Accenture zijn ESG-doelen haalt dankzij Move To Happiness

Accenture is een wereldwijd dienstenbedrijf dat oplossingen aanbiedt in strategie, advies,...

Read More >

Duidelijk sociaal beleid bij AZ Herentals dankzij Move To Happiness

Het AZ Herentals is een modern en dynamisch ziekenhuis en biedt professionele basiszorg aan de...

Read More >

Borealis: toonaangevende chemiespeler met oog voor ‘People en Culture’

Borealis is een wereldwijde toonaangevende speler in de chemiesector. Naast hun gewone...

Read More >